TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спремете се за принтање куќи

Panika.be - 14.03.2018

3D принтањето зазема се поголем замав во градежништвото. Во Тексас веќе е направена првата принтана куќа која има за цел да се употребува во државите каде населението е претежно сиромашно.

Идните родители можат да добијат 3Д принтан модел од нероденото дете

Факултети - 14.03.2018

Идните родители сега можат да добијат 3Д принтан модел од нивното неродено бебе . Фотографиите од ултразвукот може да се искористат за да се создаде тродимензионален изглед на фетусот и да се креираат деловите со неверојатни детали.