TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охридските рибари жалат што годинава не се одбележа денот на рибарите, раскажуваат за времето кога уловиле пастрмка од ...

Сакам да кажам - 20.01.2021

За првпат во Охрид изостана традиционалното славење на Денот на рибарите за празникот Собор на Свети Јован Крстител, поради пандемијата од ковид-19. Строгите протоколи кои предвидуваат да не се организираат масовни собири го остави просторот кај ...

Изостана и рибната чорба и масовното капење за Денот на рибарите во Охрид

Канал5 - 20.01.2021

Без староградска музика, греано вино, топла ракија и пача минува годинешниот празник Собор на Свети Јован Крстител во Охрид. Целата манифестација на Денот на рибарите во Охрид е откажана поради познатата ситуација наметната од епидемијата.

Охриѓани без традиционалната рибна чорба и масовното капење за Денот на рибарите

Слободен Печат - 20.01.2021

Без староградска музика, греано вино, топла ракија и пача минува годинешниот празник Собор на Свети Јован Крстител во Охрид. Целата манифестација на Денот на рибарите во Охрид е откажана поради познатата ситуација наметната од епидемијата.

Без рибна чорба, староградска музика, греано вино, топла ракија и пача минува Денот на рибарите во Охрид

PressingTV - 20.01.2021

Целата манифестација на Денот на рибарите во Охрид е откажана поради познатата ситуација наметната од епидемијата. Оваа година сите активности врзани за прославувањето на Богојавленските празници во Охрид минуваат под строги протоколи и без ...