TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Роботи дипломираа наместо студенти

Press24 - 09.04.2020

Училиштата се затворени, што значи дека студентите ќе мора да го пропуштат еден од најважните настани во својот живот – дипломирањето. Меѓутоа, љубовта на Јапонците кон роботите конечно се исплатеше.

Јапонски универзитет најде креативен начин да додели дипломи и покрај корона вирусот

Иновативност - 09.04.2020

Пандемијата на корона вирусот во целиот свет ја стопираше наставата во образовните институции. Но, иако студентите и учениците во некои земји продолжија да ја следат наставата преку интернет, церемониите на доделување дипломи во најголем дел се ...

Роботи во италијанските болници им помагаат на болните и на докторите (ВИДЕО)

Канал5 - 08.04.2020

Новите роботи нежно им го проверуваат пулсот на високо заразните пациенти во единицата за интензивна нега во италијанска болница која се бори против коронавирусот. Лекарите и медицинските сестри ги сакаат роботите затоа што им го спасуваат животот.

Роботи им ги спасуваат животите на докторите во Италија

Кајгана - 08.04.2020

Во болница во италијанскиот град Варезе роботи неуморно работат и ги лекуваат пациентите заболени од вирусот, а докторите и медицинските лица во болницата велат дека на тој начин го чуваат здравјето и спасуваат животи.

Роботи ги заменија студентите на дипломска церемонија во Јапонија

Н.Македонија - 08.04.2020

Универзитет „Бизнис брекјтру“ во Јапонија одржа церемонија за дипломирање на која студентите беа претставувани од роботи, пренесува „Гардијан“. Роботите наречени „Њуми“, кои студентите ги контролирале од нивните домови, биле облечени со капи и ...

Роботи дипломирале наместо студенти

Точка - 09.04.2020

Училиштата се затворени, што значи дека студентите ќе мора да пропуштат еден од најважните настани во својот живот - дипломирањето. Меѓутоа, љубовта на Јапонците кон роботите конечно се исплатела.

Роботи дипломирале наместо студенти

Курир - 09.04.2020

Училиштата се затворени, што значи дека студентите ќе мора да пропуштат еден од најважните настани во својот живот – дипломирањето. Меѓутоа, љубовта на Јапонците кон роботите конечно се исплатела.