TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

Сител - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

Опсервер - 21.02.2020

– Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

24 Вести - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

Слободен Печат - 21.02.2020

Во ДИСА има персонал од 8.000 воени и цивилни лица. Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да ...

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

Телма - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

А1 On - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во базата на податоци на агенцијата одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

+инфо - 21.02.2020

Писмото е датирано од 11 февруари 2020 година. Во него се вели дека помеѓу мај и јули 2019 година можно е биле компромитирани личните податоци „поради упад во базата“ на Агенцијата за заштита на информацискте системи (ДИСА).

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

CivilMedia - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

Алсат-М - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Хакерски напад на Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа

Скопје1 - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

Нетпрес - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.

Упад во податоците на американска агенција одговорна за безбедноста на комуникациите на Белата куќа

MakPress - 21.02.2020

Американска агенција, одговорна за безбедноста на комуникациите во Белата куќа, соопшти дека броевите за социјално осигурување и другите лични информации во нејзината компјутерска мрежа можно е да биле компромитирани.