TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во село близу Барселона жените се изборија да се сончаат и бањаат во топлес!!!

Канал5 - 13.06.2018

Жените од село во близина на Барселона изгласале дека во јавните базени може да се бањаат во топлес, со што ја отфрлиле локалната забрана. Меѓу жените кои учествувале во гласањето во селото Л’ Аметија дел Ваљес 61 процент од нив се изјасниле за ...

Во Шпанија, жените се изборија за топлес на базените!

Таратур - 13.06.2018

Меѓу жените кои гласаа во каталонското село, Л’Амети дел Валјес, 61% од нив гласале за капење без горниот дел од бикините, додека 39% гласале против тој предлог, пренесува Би-Би-Си. Гласањето чиј резултат е правно обврзан, го организираа ...

Во село во близина на Барселона жените се избориле за топлес на базен

Канал5 - 13.06.2018

Жените во село во близина на Барселона изгласале јавните базени да можат да ги користат и топлес, отфрлајќи ја локалната забрана. Меѓу жените кои гласале во каталонското село Л’Аматија дел Валјес, 61 отсто од нив гласале за капење без горен дел од ...

Жените во едно шпанско село се изборија за топлес на јавни места

Кумановски м. - 12.06.2018

loading... Локалниот референдум одржан во близина на Барселона овозможил капење во топлес на базенит. Жените во селото покрај Барселона гласале да се дозволи капење во топлес на јавните бзени, со што е укината забрана за оваа пракса.

Шпанско село се избори за топлес на базен

Локално - 12.06.2018

Жените од едно село во близина на Барселона се изборија да можат топлес да одат на јавен базен. Жените од селото Ламетља дел Ваљас изгласаа со 61 отсто дека на базен може да доаѓаат во топлес.

Шпанско село се избори за топлес

Курир - 12.06.2018

Жените во едно село во близина на Барселона се изборија на јавен базен да можат да дојдат топлес. Жените од селото Ламетља дел Ваљес со 61 отсто гласаа на базен да можат да дојдат топлес. Право на глас имаа жените постари од 16 години, а 379 излегоа ...

Барселона: На референдум изгласаа жените да се капат топлес

iPortal - 13.06.2018

Жените од едно село во близина на Барселона се изборија да можат топлес да одат на јавен базен. Жените од селото Ламетља дел Ваљас изгласаа со 61 отсто дека на базен може да доаѓаат во топлес.

ЖЕНИТЕ ГЛАСАА: Сакаат да одат топлес во јавен базен

Женски магазин - 13.06.2018

Жените во едно село во близина на Барселона се изборија на јавен базен да можат да одат топлес. Жителките на ова село одлучиле ова прашање да се реши по пат на гласање, откако лани две жени биле натерани да го облечат горниот дел од костумот за ...