TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сингапур го принуди Facebook да ги одбележува лажните вести

IT.mk - 02.12.2019

Сингапур успеа да го убеди или барем да го принуди Facebook да објави демант на лажна вест. Facebook објави поправка на пост на корисник на барање на властите во Сингапур. Заедно со оваа објава излегоа со предупредување ваквите барања за деманти да ...

Фејсбук првпат посочи „лажна вест“ во објава од корисник

МКД - 01.12.2019

Првпат откако постои, Фејсбук попушти на притисокот од Сингапур и додаде забелешка со корекција на објава за која официјалните лица сметаат дека е „лажна вест“, а била споделена на платформата од блогер.

„Фејсбук“ направи корекција на статус на корисник на барање на сингапурската влада

Вечер Прес - 30.11.2019

Фејсбук денеска соопшти дека објавил известување за корекција на статус на корисник на социјалната мрежа на барање на владата во Сингапур. Од Фејсбук повикаа на одмерен пристап кон спроведување на новиот закон против лажни вести и за заштита на ...

Притисокот на Сингапур даде резултат: Фејсбук прв пат означи лажна вест на нивната платформа

Таратур - 02.12.2019

Слободно може да се каже дека притисокот на Сингапур врз планетарно најпопуларната социјална мрежа Фејсбук да ги означува лажните вести вроди со резултат. Првпат откако постои, Фејсбук додаде забелешка со корекција на објава за која официјалните ...