TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зборот за 2023 година е „rizz“

Нетпрес - 05.12.2023

Британскиот издавач „Oxford University Press“ го прогласи „rizz“ за збор на годината 2023., за што објасни дека се должи на популарноста на терминот што го користи генерацијата Z (зет) за да ја опише нечија способност да привлече, заведе или шармира ...

0/10 за Путин

Кајгана - 05.12.2023

Британскиот издавач Oxford University Press го прогласи „rizz“ за збор на годината, објаснувајќи дека изборот се должи на популарноста на терминот што го користи генерацијата Z за да опише нечија способност да привлече, заведе или шармира друга ...

Оксфордскиот речник го избра зборот на годината за 2023

Слободен Печат - 04.12.2023

Колку сте добри во флертувањето со потенцијалните партнери? Можеби имате „риз“(rizz) без да знаете. Оксфордскиот збор за 2023 година доаѓа од англискиот сленг, а го опишува шармот и привлечноста и најмногу го користат младите, пишува „Би-би-си“ На ...

Збор на годината според речникот на „Оксфорд“ е „rizz“

Радио МОФ - 04.12.2023

Издавачот на Оксфордскиот англиски речник – „Оxford University Press“ го избра зборот „rizz“ за Збор на Годината 2023. „Rizz“, наголемо користен термин на интернет, се дефинира како „стил, шарм, привлечност“ или можноста едно лице да привлече ...

Универзитетот Оксфорд го објави зборот на годината

Локално - 04.12.2023

Универзитетот Оксфорд во Велика Британија го прогласи „rizz“ за збор на годината, што според него се должи на популарноста на терминот што генерацијата Z го користи за да ја опише нечија способност да ги привлекува, заведува и шармира другите.

Збор на годината според речникот на „Оксфорд“ е „rizz“

Иновативност - 05.12.2023

Издавачот на Оксфордскиот англиски речник – „Оxford University Press“ го избра зборот „rizz“ за Збор на Годината 2023. „Rizz“, наголемо користен термин на интернет, се дефинира како „стил, шарм, привлечност“ или можноста едно лице да привлече ...

Зборот за 2023 година е „rizz“

365 - 05.12.2023

Британскиот издавач „Oxford University Press“ го прогласи „rizz“ за збор на годината 2023., за што објасни дека се должи на популарноста на терминот што го користи генерацијата Z (зет) за да ја опише нечија способност да привлече, заведе или шармира ...