TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Воз поминува низ стан, зграда плови по река - дали ова е најлудиот град во светот?

Факултети - 14.02.2024

Овој град, кој се наоѓа во Кина, како да е излезен од научнофантастичен филм. На еден профил на „Инстаграм“ се открива зошто Чунгкинг важи за еден од најлудите градови во Кина. Во краткиот опис се посочува дека ова место е едно од најфутуристичките ...

Чунгкинг во Кина е најлудиот град во светот – На покривите има бензински пумпи (видео)

Црнобело - 13.02.2024

Ако некогаш го посетите Чунгкинг, ќе имате чувство како да сте зачекориле во место од научнофантастичен филм - згради пловат во река, возови минуваат низ зградите. Но тука, тоа е сепак реалност.