TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рускиот костец со Западот е географски, a не идеолошки (1)

Окно - 13.03.2018

Стоејќи во неговата дача, пред мапа од новопроширениот Советски сојуз кратко по капитулацијата на Германија во мај 1945, Јосиф Сталин кимнува задоволно. Огромниот ров кој го создал од советско окупираните источноевропски земји сега ќе му ја заштити ...

Зошто социјализмот ја загуби трката со капитализмот?...

Н.Македонија - 13.03.2018

Зошто социјализмот ја загуби трката со капитализмот? Кон крајот на минатиот век, кога беше јасно дека социјализмот го губи натпреварот со капитализмот, еден француски социолог напиша: „Социјализмот како систем е мртов, како движење е во агонија, а ...