TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Овчеполските земјоделци на блокади зошто надлежните бараат од нив да ги уништат сите свињи

Алфа - 28.09.2022

И земјоделците од Овчеполието се кренаа на нозе. Со трактори го блокираа центарот на Свети Николе. Незадоволни се бидејќи во радиус од десет километри од свињарската фарма треба да се уништат сите свињи, за да се заштитат од евентуална појава на ...

Сточарите и земјоделците го блокираа центарот на Свети Николе

Телма - 28.09.2022

Овчеполските сточари и земјоделци со земјоделската механизација пред општинската зграда испорачаа листа на барања. Порачаа дека во нивните семејни фарми нема да дозволат здравите свињи да ги носат во кланица, како мерка против африканска чума.

Бабовски за протестот на сточарите: Општина Свети Николе не спаѓа во зоната под надзор и таму не се врши депопулација

Агротим - 28.09.2022

Во Светиниколскиот регион денеска сточари и земјоделци протестираат незадоволни од моменталната состојба во сточарствот, а меѓу другото и против депопулација на свињите. Од Агенцијата за храна и ветеринарство се зачудени од ваквата реакција бидејќи ...

Земјоделците од Овчеполскиот регион ги бараат своите права

Телма - 28.09.2022

Земјоделците од Овчеполскиот регион со трактори и механизација го бликираа центарот на Кочани и го изразија својот револт заради депопулација на свињите кои се чуваат во малите семејни фарми но и поради нетранспарентната распределба на земјоделско ...

Протест против депопулација на свињите во Свети Николе

Канал5 - 28.09.2022

Сточари и земјоделци од светиниколскиот регион денеска со земјоделската механизација го изразија својот револт, заради депопулацијата на свињите, кои се одгледуваат во семејните фарми. Сточари и земјоделци од светиниколскиот регион денеска со ...

Трипуновски: Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделието, одговорност мора ...

MakPress - 28.09.2022

Протест на земјоделците од Свети Николе ! Лошото менаџирање со државното земјоделското земјиште и неспособноста во справување со Африканската чума кај свињите се само дел од проблемите кои ги мачат земјоделците од овој крај !!! Одговорност за овие ...

„Решен“ криминалот во Македонија: Кривична пријава за лице од Кочани, не ги уништил свињите поради африканската чума

MakPress - 27.09.2022

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кочани поднесе кривична пријава против И.С.(66), поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „пренесување заразна болест“.

Трипуновски: Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделието

А1 On - 28.09.2022

„Протест на земјоделците од Свети Николе ! Лошото менаџирање со државното земјоделското земјиште и неспособноста во справување со Африканската чума кај свињите се само дел од проблемите кои ги мачат земјоделците од овој крај !!!“, вели Цветан ...

Трипуновски: Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделството, одговорност ...

Курир - 28.09.2022

Протест на земјоделците од Свети Николе! Лошото менаџирање со државното земјоделското земјиште и неспособноста во справување со Африканската чума кај свињите се само дел од проблемите кои ги мачат земјоделците од овој крај!!!.

Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделието, одговорност мора да има

24Инфо - 28.09.2022

Сточари и земјоделци од светиниколскиот регион денеска со земјоделската механизација го изразија својот револт, заради депопулацијата на свињите, кои се одгледуваат во семејните фарми, а се со висок ризик за ширење на африканската свинска чума.

Трипуновски: Мора да има одговорност за лошото справување со свинската чума

Press24 - 28.09.2022

„Протест на земјоделците од Свети Николе. Лошото менаџирање со државното земјоделското земјиште и неспособноста во справување со Африканската чума кај свињите се само дел од проблемите кои ги мачат земјоделците од овој крај“, пишува на социјалната ...

Протест против депопулација на свињите во Свети Николе

Агротим - 28.09.2022

Сточари и земјоделци од светиниколскиот регион денеска со земјоделската механизација го изразија својот револт, заради депопулацијата на свињите, кои се одгледуваат во семејните фарми, а се со висок ризик за ширење на африканската свинска чума.

Трипуновски: Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите

Канал5 - 28.09.2022

Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделието, одговорност мора да има. Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделието, одговорност мора да има Протест на ...

Трипуновски: Лошото справување со африканската свинска чума е само дел од проблемите во земјоделството, одговорност ...

Lider - 28.09.2022

Протест на земјоделците од Свети Николе! Лошото менаџирање со државното земјоделското земјиште и неспособноста во справување со Африканската чума кај свињите се само дел од проблемите кои ги мачат земјоделците од овој крај!!!.

Бабовски за „Агротим“: Во Свети Николе нема свинска чума и таму не се врши депопулација

Бриф - 28.09.2022

Во светиниколскиот регион денеска сточари и земјоделци протестираат незадоволни од моменталната состојба во сточарството, а меѓу другото и против депопулација на свињите. Од Агенцијата за храна и ветеринарство се зачудени од ваквата реакција бидејќи ...

Протест на сточарите и земјоделците во Свети Николе

Антропол - 28.09.2022

Сточари и земјоделци од светиниколскиот регион денеска со земјоделската механизација го изразија својот револт, заради депопулацијата на свињите, кои се одгледуваат во семејните фарми, а се со висок ризик за ширење на африканската свинска чума.

Протест против депопулација на свињите во Свети Николе

Вечер Прес - 28.09.2022

Сточари и земјоделци од светиниколскиот регион денеска со земјоделската механизација го изразија својот револт, заради депопулацијата на свињите, кои се одгледуваат во семејните фарми, а се со висок ризик за ширење на африканската свинска чума.