TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астронаут кој поминал една година во вселената со совети како да ја преживееме изолацијата: Една работа не пропуштал да ...

Точка - 09.04.2020

Астронаутот на НАСА, Скот Кели поминал 340 денови во вселенско летало каде што бил изолиран од своето семејство и пријатели. Со самото тоа, можеби и нема посоодветен човек кој може да не посоветува како полесно да се избориме со изолацијата и ...

Астронаутот кој помина една година во вселената советува како да ја преживееме изолацијата: Една работа не пропуштал да ...

Локално - 09.04.2020

Астронаутот на НАСА, Скот Кели, помина 340 дена на вселенското летало, каде беше изолиран од пријателите и семејството. Со самото тоа, нема подобар човек од него да нè советува како да се справиме со изолацијата додека трае пандемијата на ...

Изолираната куќа на НАСА во која престојуваат астронаутите

Факултети - 09.04.2020

Астронаутите се дисциплинирани и се тренираат за да бидат способни за решавање комплицирани проблеми во тешки услови. Сепак, тие се луѓе како и сите нас и понекогаш сакаат да избегаат од сите проблеми и обврски.

Поминав една година во вселената: Имам неколку совети како да ја преживеете изолацијата

+инфо - 08.04.2020

Астронаутот на НАСА, Скот Кели поминал 340 дена во вселенски брод каде што бил изолиран од пријателите и од семејството. Ева как научил да ги решава проблемите на осаменост во текот на работата и животот во лабораторијата која кружи над Земјата.

Астронаут советува како да се преживее карантинот: И преку видео комуницирајте со семејството

Expres - 09.04.2020

Астронаутот на НАСА, Скот Кели поминал 340 денови во вселенско летало каде што бил изолиран од своето семејство и пријатели. -Правилно распоредете го денот – Обидете се да го следите распоредот за секој ден доволно да работите и спиете.