TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Mercedes ги исфрла бензинските и дизел мотори!

Додај Гас - 15.05.2019

Германскиот Mercedes предвидува дека половина од продажбата на нивните автомобили до 2030 година ќе ја сочинуваат хибриди, а целта е сите европски фабрики да бидат CO2 неутрални до 2022 година Компанијата со седиште во Штутгарт најави серија нови ...

Европа треба да биде лидер во климатската акција

Независен - 15.05.2019

КОНИ ХЕДЕГАРД Од масовниот мобилизациски напор, кој ѝ претходеше на Конференцијата на страните (COP15) во Копенхаген во 2009 година, светот почна да ги преведува зборовите и намерите во вистински акција за климатските промени.

Меркел вети дека ќе ја направи Германија СО2 неутрална до 2050 година

Макфакс - 14.05.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел во вторникот вети дека ќе изготви план за да ја направи Германија СО2 неутрален до 2050 година, и за таа цел побара од климатскиот кабинет со којшто таа претседава да најде најдобар начин за постигнување на ...

Научници ќе го позеленуваат Арктикот и океаните за спас на планетата (ВИДЕО)

USB - 14.05.2019

Тим на научници од Универзитетот „Кембриџ“ велат дека ги разгледуваат сите методите за совладување и надминување на сите штетни последици од климатските промени. Научникот Дејвид Кинг вели дека ја разгледуваат опцијата за повторното замрзнување на ...

„Мерцедес“ ги исфрла бензинските и дизел-моторите

Независен - 14.05.2019

Германски „Мерцедес“ предвидува дека половина од неговата продажба на автомобили до 2030 година ќе бидат хибридни возила, а целта е сите европски фабрики да бидат јаглерод-диоксид неутрални до 2022 година.

Mercedes ги исфрла бензинските и дизел мотори!

USB - 15.05.2019

Германскиот Mercedes предвидува дека половина од продажбата на нивните автомобили до 2030 година ќе ја сочинуваат хибриди, а целта е сите европски фабрики да бидат CO2 неутрални до 2022 година.

Меркел вети дека ќе ја направи Германија СО2 неутрална до 2050 година

24Инфо - 14.05.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел во вторникот вети дека ќе изготви план за да ја направи Германија СО2 неутрален до 2050 година, и за таа цел побара од климатскиот кабинет со којшто таа претседава да најде најдобар начин за постигнување на ...

Меркел вети дека ќе ја направи Германија СО2 неутрална до 2050 година

Centar - 14.05.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел во вторникот вети дека ќе изготви план за да ја направи Германија СО2 неутрален до 2050 година, и за таа цел побара од климатскиот кабинет со којшто таа претседава да најде најдобар начин за постигнување на ...

Меркел вети дека ќе ја направи Германија СО2 неутрална до 2050 година

Точка - 14.05.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел во вторникот вети дека ќе изготви план за да ја направи Германија СО2 неутрален до 2050 година, и за таа цел побара од климатскиот кабинет со којшто таа претседава да најде најдобар начин за постигнување на ...