TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Мистична деветка“ со виолинистката Фросина Богданоска

Макфакс - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

+инфо - 03.12.2019

Концертот „Мистична деветка“ ќе го води харизматичниот холандски диргент Конрад ван Алфен. Маестро Ван Алфен е уметнички директор и шеф-диригент на Симфонискиот оркестар во Ротердам. „Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на ...

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

А1 On - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

Скопје инфо - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

Концерт „Мистична деветка“ со виолинистката Фросина Богданоска во Филхармонија

Република - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

МКД - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

Н.Македонија - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи в четврток (5 декември). На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

Концерт на Филхармонија: „Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

Вечер Прес - 03.12.2019

„Мистична деветка“ е наслов на концертот кој Филхармонијата ќе го одржи во четврток (5 декември). На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистка ...

Богданоска: Отсекогаш ме копкало до каде можам да стигнам како солист

Р.С.Европа - 03.12.2019

Македонската виолинистка Фросина Богданоска е солист во Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев, што ќе биде изведен во рамките на „Мистична деветка“ на националната Филхармонија, овој четврток, на 5 декември во 20 часот.

Во Филхармонија концертот „Мистична деветка“ со виолинистката Фросина Богданоска

Екран - 04.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

Курир - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

Опсервер - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

24 Вести - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

+инфо - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

А1 On - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

Локално - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

Република - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

MakPress - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.

„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

Скопје инфо - 05.12.2019

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев.