TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во 95% од случаите за високиот притисок се виновни лошите навики: Еве како против „тивкиот убиец“

Кумановски м. - 07.12.2021

Помеѓу 30 и 50 години, само пет проценти од случаите на хипертензија се резултат на некоја болест, додека дури 95 проценти од случаите се примарна хипертензија, на која може да влијае менувањето на животни навики… Половина од оние кои имаат висок ...

Ова се најдобрите начини за природно намалување на високиот крвен притисок

Екран - 06.12.2021

Има милиони луѓе ширум светот кои се борат со симптомите на висок крвен притисок или хипертензија. Од 2008. година, распространетоста на висок крвен притисок кај возрасните постари од 25. години била околу 40. проценти ширум светот.

Природни начини за намалување на високиот крвен притисок

Кајгана - 06.12.2021

Многу луѓе во Македонија ги мачи покачен крвен притисок или хипертензија, што е најчест здравствен проблем во современиот начин на живот. Сепак, многу луѓе не знаат што е покачен крвен притисок и што го предизвикува.