TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Надворешен долг, побарувања и меѓународна инвестициска позиција во второто тримесечје од 2022 година

Пари - 30.09.2022

Објавено е редовното статистичко соопштение за позначајните промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција. На крајот на вториот квартал од 2022 година: Нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра ...

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Сител - 30.09.2022

– На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Опсервер - 30.09.2022

– На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Канал5 - 30.09.2022

​На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Курир - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Либертас - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Бриф - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Нетпрес - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Независен - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година намален за 101 милион евра

Lider - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

Народна банка: Нето надворешниот долг во вториот квартал намален за 101 милион евра

еМагазин - 30.09.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.

НБ: Нето надворешниот долг во вториот квартал од 2022 година изнесува 29,9% од проектираниот БДП

MakPress - 01.10.2022

На крајот на вториот квартал од 2022 година нето надворешниот долг изнесува 3.988 милиони евра (или 29,9 отсто од проектираниот БДП) и бележи квартално намалување за 101 милион евра, или за 2,5 отсто.