TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Либертас - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

4NEWS - 27.02.2024

По иницијатива на Министерството за транспорт и врски, Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните ...

„Брзата лента“ за транспортниот сектор е само „респираторна машина“ за преживување

Н.Македонија - 26.02.2024

Транспортерите, и покрај тоа што се соочуваат со проблеми што произлегуваат од воените кризи, економските и политичките кризи, временските услови, во моментот се исправени пред нов предизвик – промена на патните исправи и возачките дозволи, кои ...

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Сител - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Владата им даде „приоритет“ на професионалните возачи за вадење документи

Слободен Печат - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Професионалните возачи ќе може да извадат пасоши со приоритет, одлучи Владата

МКД - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Со одлука на владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Локално - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Н.Македонија - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Бриф - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Владата ќе ја забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Република - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Канал5 - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Одлука на Влада: Професионални транспортери ќе можат да извадат пасош приоритетно и по редовна цена

24Инфо - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Во Центар - 27.02.2024

– Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Бочварски - Професионалните превозниците ќе имаат приоритет за пасоши

Р.С.Европа - 27.02.2024

Приоритет за издавање пасош ќе имаат превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач, соопшти ресорниот министер Благој Бочварски.

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Макфакс - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза лента за ...

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Centar - 27.02.2024

По иницијатива на Министерството за транспорт и врски, Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните ...

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Опсервер - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза лента за ...

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Zoom - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

По иницијатива на Министерството за транспорт и врски, Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи ...

А1 On - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако денеска на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза ...

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

Frontline - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВОЗАЧИ: Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи

Фактор - 27.02.2024

По иницијатива на Министерството за транспорт и врски, Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи. „Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните ...

Владата одлучи професионалните возачи побрзо да добијат пасоши

Мета - 27.02.2024

Како што рече министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, со одлуката се опфатени сите транспортери и превозници кои поседуваат валидни сертификати за професионални возачи Министерот за транспорт и врски денеска по владината седница се пофали ...

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Press24 - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза лента за ...

Професионалните превозници ќе добиваат пасоши по забрзана процедура, одлучи Владата

Нетпрес - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички и товарен транспорт и кои од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач, може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВОЗАЧИ ЌЕ ИМААТ ПРЕДНОСТ ПРИ ВАДЕЊЕТО ПАСОШИ Владата го прифати барањето на здруженијата на ...

+инфо - 27.02.2024

Очекувам за десетина дена да биде завршена процедурата од започнување до издавање на патната исправа на возачите - изјави министерот Бочварски. Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат ...

Со одлука на Владата се забрзува процедурата за добивање пасоши за професионалните превозници

ММС - 27.02.2024

Превозниците кои вршат патнички товарен транспорт и од Министерството за транспорт и врски имаат сертификат за професионален возач може да извадат патна исправа приоритетно и по редовна цена.

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Точка - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза лента за ...

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Фокус - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако денеска на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза ...

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Кајгана - 27.02.2024

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, откако на седница на Владата се донесе одлука за воспоставување на брза лента за ...