TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Над 200 поплаки за повреда на правата на детето

Фокус - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Канал5 - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

24Инфо - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Забраната за прием на невакцинирани деца во градинките значително го зголеми бројот на поплаки за повреда на правата на ...

+инфо - 18.11.2019

Најголемиот дел од поплаките, како што посочува, се однесуваат на згрижување на децата од предучилишна возраст – градинки, што особено се актуелизира по прогласување на епидемијата на мали сипаници и одлуката во градинка да не се примаат ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Либертас - 18.11.2019

– Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

НАД 200 ПОПЛАКИ ЗА ПОВРЕДА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО: Најголем проблем забраната за прием на невакцинирани деца во градинка

Слободен Печат - 18.11.2019

Народниот правобранител постојано укажува и бара од сите инволвирани во процесот на грижа за децата да преземат поголема одговорност, но позначителни промени засега нема. Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето.

Родители, расте трендот на булинг меѓу децата!

Република - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Сител - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Локално - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Забраната за прием на невакцинирани деца во градинките го зголеми бројот на поплаки за повреда на правата на детето

Курир - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

4NEWS - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Вечер Прес - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето

Р.С.Европа - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ: Баталете таблети и мобилни телефони, поразговарајте со децата за проблемите што ги мачат

Денешен - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето во Македонија. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

CivilMedia - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Бриф - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето

MakPress - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Забраната за прием на невакцинирани деца во градинките го зголеми бројот на поплаки за повреда на правата на детето

Алфа - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Нетпрес - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Преку 200 поплаки за повреда на правата на детето

Опсервер - 18.11.2019

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти со родител, роднина, ...

Зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето кај народниот правобранител

Деца - 18.11.2019

Оваа година значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето до Канцеларијата на народниот правобранител, каде што досега се пристигнати над 200 поплаки, најмногу за згрижување на децата, за семејните права, личните контакти ...