TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стрежево ќе гради фотоволтаична централа

Тера - 23.02.2021

Стрежево ќе гради фотоволтаична централа со моќност од 500 киловати, најави денес директорот на јавното претпријатие Менде Граматковски. Тој на денешната пресконференција се осврна на сработено, на планираните инвестиции за годинава, како и на ...

ЈП “Стрежево“ – Битола ќе гради фотонапонска електроцентрала од 500 kW

Битола Њуз - 23.02.2021

Директорот на ЈП “Стрежево“ од Битола, Менде Граматковски, денеа на прес конференција ја најави новата инвестиција, а се работи за вредност од 21.000.000,00 денари, а ќе се гради нова фотонапонска електроцентрала, а со средства кои се сопствени.

ЈП Стрежево-Битола ќе гради фотоволтаична централа со моќност од 500 киловати

Канал5 - 23.02.2021

Јавното претпријатие „Стрежево"-Битола ќе гради фотоволтаична централа која ќе биде лоцирана на браната кај акумулацијата и со моќност од 500 киловати. На прес – конференција во Битола, генералниот директор на тоа прептријатие Методија Граматковски ...

ЈП Стрежево-Битола ќе гради фотоволтаична централа со моќност од 500 киловати

Вечер Прес - 23.02.2021

Јавното претпријатие „Стрежево“-Битола ќе гради фотоволтаична централа која ќе биде лоцирана на браната кај акумулацијата и со моќност од 500 киловати. На прес – конференција во Битола, генералниот директор на тоа прептријатие Методија Граматковски ...