TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коморите ги ангажираат Владата и бизнисите за реформите на работната сила кои се потребни во Северна Македонија

Фактор - 20.03.2019

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива беше домаќин на два форуми - еден во Тетово и еден во Скопје – на кои се дискутираше за предизвиците со кои се соочуваат домашните компании при ангажирање квалификувани работници во Северна ...

Форум за предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила

Опсервер - 20.03.2019

„Предизвици на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време“ е тема на форумот што денеска ќе се одржи во Скопје. На форумот ќе се обрати вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и ќе учествува на панелот на тема ...

Форум за предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила

Сител - 19.03.2019

Форум на тема „Предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила во модерното време“ ќе се одржи денеска во Тетово. Ова е прв дел од форумот, што го организира проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, имплементиран ...

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива беше домаќин на два форуми

Бизнис Вести - 21.03.2019

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива беше домаќин на два форуми – еден во Тетово и еден во Скопје – на кои се дискутираше за предизвиците со кои се соочуваат домашните компании при ангажирање квалификувани работници во Северна ...

Форум за предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила

Канал5 - 20.03.2019

„Предизвици на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време" е тема на форумот што денеска ќе се одржи во Скопје. На форумот ќе се обрати вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и ќе учествува на панелот на тема ...

Форум за предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила

Денар - 19.03.2019

Форум на тема „Предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила во модерното време“ ќе се одржи денеска во Тетово. Ова е прв дел од форумот, што го организира п роектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, имплементиран ...

Форум за предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила

ММС - 20.03.2019

„Предизвици на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време” е тема на форумот што денеска ќе се одржи во Скопје. На форумот ќе се обрати вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и ќе учествува на панелот на тема ...

Како до квалитетна работна сила, форум во Тетово

+инфо - 19.03.2019

Ова е прв дел од форумот, што го организира проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, имплементиран од ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал и четирите комори. Форум на тема „Предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила во ...

Се бараат начини како да се задржат младите во земјава

+инфо - 20.03.2019

Форумот е организиран од страна на Стопанска комора на Северозападна Македонија, Стопанска комора на Македонија, Сојуз на стопански комори и МАСИТ, во соработка со ЕПИ центар, а со поддршка на УСАИД, во рамките на заедничкиот проект „Партнерство за ...

Форум за предизвиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила

Вечер - 20.03.2019

„Предизвици на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време“ е тема на форумот што денеска ќе се одржи во Скопје. На форумот ќе се обрати вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и ќе учествува на панелот на тема ...