TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонски визуелни уметници: Разговор со Роберт Јанкулоски

Република - 07.12.2023

Со цел да се оствари континуитет во претставувањето на македонската визуелна сцена, КСП Центар-Јадро продолжува со нова серија разговори во живо, со македонски визуелни уметници и нивните дела изложувани на значајни изложби.

„Форми на системот” - мултимедијална изложба на Иван Аџиевски

Окно - 07.12.2023

Отворањето на самостојната изложба на уметникот Иван Аџиевским насловена „Форми на системот” е на 9 декември – Светскиот ден за борба против корупцијата, во 19 часот, во КСП Центар-Јадро. „Форми на системот” е мултимедијална концептуална изложба во ...

Самостојна изложба на Иван Аџиевски во КСП Центар-ЈАДРО

Макфакс - 07.12.2023

„Форми на системот“ е мултимедијална концептуална изложба во која преку ликовната уметност, инсталациите, скулптурата, како и видеопроекција се прави обид на пошироката јавност да ѝ се покаже критицизам на реалната состојба на коруптивниот ...

Самостојна изложба на Иван Аџиевски во КСП Центар-ЈАДРО

Опсервер - 07.12.2023

„Форми на системот“ е мултимедијална концептуална изложба во која преку ликовната уметност, инсталациите, скулптурата, како и видеопроекција се прави обид на пошироката јавност да ѝ се покаже критицизам на реалната состојба на коруптивниот ...

Самостојна изложба на Иван Аџиевски во КСП Центар-ЈАДРО

Скопје1 - 07.12.2023

„Форми на системот“ е мултимедијална концептуална изложба во која преку ликовната уметност, инсталациите, скулптурата, како и видеопроекција се прави обид на пошироката јавност да ѝ се покаже критицизам на реалната состојба на коруптивниот ...

„Форми на системот“ – изложба на Иван Аџиевски во Центар-Јадро

Радио МОФ - 07.12.2023

Во сабота (9 декември) од 19 часот во КСП Центар-Јадро ќе биде отворена самостојната изложба на Иван Аџиевски насловена „Форми на системот“. Од Центар-Јадро велат дека се работи за мултимедијална концептуална изложба во која преку ликовната ...

Творештвото на Роберт Јанкулоски ќе биде претставено со разговор во КСП „Центар-Јадро“

Слободен Печат - 08.12.2023

Во рамките на проектот „Македонски визуелни уметници“ на 8 декември, со почеток во 20 часот, во КСП „Центар-Јадро“ ќе биде претставено творештвото на Роберт Јанкулоски. Разговорот со уметникот ќе го води Ана Франговска, кураторка и историчарка на ...

Претставување на македонската визуелна сцена, разговор во живо со визуелен уметник Роберт Јанкулоски

Екран - 08.12.2023

Вечерва во КСП Центар-Јадро со почеток во 20.00 часот, ќе продолжи серијата разговори во живо со македонски визуелни уметници, овојпат со визуелниот уметник Роберт Јанкулоски. Разговорот го води Ана Франговска, кураторка и историчарка на уметност.

Изложбата „Форми на системот“ од Иван Аџиевски ги прикажува уметноста и културата во борба со корупцијата

Слободен Печат - 08.12.2023

Мултимедијална концептуална изложба со наслов „Форми на системот“ од Иван Аџиевски на 9 декември, во 19 часот, ќе биде отворена во КСП „Центар-Јадро“. Станува збор за изложба во која преку ликовната уметност, инсталациите, скулптурата, како и со ...

Разговор со Роберт Јанкулоски во КСП „Центар-Јадро“

Република - 08.12.2023

Вечерва во 20 часот во КСП Центар – Јадро ќе се одржи разговор со Роберт Јанкуловски. Разговорот ќе го води Ана Франговска, кураторка и историчарка на уметност во рамките на иницијативата „Македонски визуелни уметници“ чија цел е да се оствари ...