TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ГЕРМАНИЈА ГО МЕНУВА НАЧИНОТ НА ПОДИГАЊЕ КЕШ Еве каде може да се подигне готовина

+инфо - 18.04.2024

Трговските компании кои го практикуваат ова, вклучувајќи ги и синџирите за малопродажба на храна Rewa и Edeka, аптеките како DM и Rossmann и некои продавници за градежни материјали и алати, враќаат повеќе од 13% од заработените пари на клиентите, ...

Во Германија има се помалку банкомати, а готовината се повеќе се подига поинаку

4NEWS - 17.04.2024

Повлекувањето готовина за купување станува сè попопуларно меѓу потрошувачите во Германија. Вкупниот обем на готовински плаќања минатата година се зголеми за добри 20 отсто, односно на 12,31 милијарди евра, пренесува германската новинска агенција.

Се помалку и помалку банкомати во Германија

Слободен Печат - 18.04.2024

Повлекувањето готовина за купување станува сè попопуларно меѓу потрошувачите во Германија. Вкупниот обем на готовински плаќања минатата година порасна за добри 20 отсто на 12,31 милијарди евра, пренесува германската новинска агенција (dpa).

СЕ ПОМАЛКУ БАНКОМАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Еве каде се повлекува повеќе готовина

Локално - 18.04.2024

Повлекувањето готовина за купување станува сè попопуларно меѓу потрошувачите во Германија. Вкупниот обем на готовински плаќања минатата година порасна за добри 20 отсто на 12,31 милијарди евра, пренесува германската новинска агенција (dpa).

Се помалку банкомати во Германија: Воведоа целосно нов систем за плаќање, еве од каде подигаат пари

Денар - 18.04.2024

Повлекувањето готовина за купување станува сè попопуларно меѓу потрошувачите во Германија. Вкупниот обем на готовински плаќања минатата година порасна за 20 отсто на 12,31 милијарди евра. Исплатата функционира така што клиентот плаќа со картичка на ...

„Збогум банкомати“: Воведен е нов систем за плаќање

Centar - 18.04.2024

Повлекувањето готовина за купување станува сè попопуларно меѓу потрошувачите во Германија. Вкупниот обем на готовински плаќања минатата година порасна за 20 отсто на 12,31 милијарди евра. Плаќањето функционира така што клиентот плаќа со картичка на ...

„Збогум банкомати“: Воведен е нов систем за плаќање

BiznisPRO - 19.04.2024

Повлекувањето готовина за купување станува сè попопуларно меѓу потрошувачите во Германија. Вкупниот обем на готовински плаќања минатата година порасна за 20 отсто на 12,31 милијарди евра. Плаќањето функционира така што клиентот плаќа со картичка на ...