TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Здружението на просветните работници од Куманово бара повлекување на новата концепција за основно образование

Факултети - 27.11.2023

Кумановските просветни работници бараат повлекување на новата концепција за основно образование, како и итно печатење на учебници, соопштија денеска надлежните од Здружение на просветни работници – Куманово.

Додека трае новиот концепт за спојување на историјата со други предмети, професорите од Институтот за историја нема да ...

Факултети - 27.11.2023

Бидејќи сме игнорирани во однос на нашиот став дека не го прифаќаме новиот концепт, нема ни да рецензираме учебници за нешто што е неприфатливо за нас, велат професорите по историја по изјавата на Шаќири дека материјалите за учебници пристигнале во ...

Наставници бараат целосно укинување на новата концепција, тужбата до МОН е во подготовка

Сител - 26.11.2023

Учебници по историја за 5 и 6 то нема ни на повидок, МОН се уште трага по рецезенти. Утврдената продолжена дискриминација поради прекршување на правата на учениците и покрај најавената тужба не престанува со нови доцнења во издавањето учебници, а со ...

Комисијата за заштита од дискриминација ќе поднесе тужба против МОН

Фактор - 26.11.2023

Игор Јадровски од Комисијата за заштита од дискриминација во вестите на „Сител“ рече дека ќе биде поднесена тужбата до граѓански суд против Министерството за образование и наука затоа што и покрај предупредувањата, сеуште сите деца не ги добиле ...

Здружението на просветните работници од Куманово бара повлекување на новата концепција за основно образование

MakPress - 28.11.2023

Кумановските просветни работници бараат повлекување на новата концепција за основно образование како и итно печатење на учебници, соопштија денеска надлежните од Здружение на просветни работници – Куманово.