TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев: Притворот се претвори во казна, притворот треба да се дава само кога е неопходно

МКД - 03.12.2017

Не треба никој да биде осуден ако не постојат докази дека направил кривично дело. Презумцијата на невиност треба да се почитува. Во последните 10-12 години во Македонија притворот се претвори во казна.

Заев: Опозицијата да биде конструктивен и критичен фактор во процесот на реформи

ТВ21 - 03.12.2017

Опозицијата да биде конструктивен и критичен фактор во процесот на реформите за унапредување на законодавството во Македонија и сето она што е важно за граѓаните, порача премиерот Зоран Заев во врска со најавата на опозицијата дека нема да ги ...

Заев: Опозицијата да биде конструктивен и критичен фактор во процесот на реформи

Слободен Печат - 03.12.2017

Опозицијата да биде конструктивен и критичен фактор во процесот на реформите за унапредување на законодавството во Македонија и сето она што е важно за граѓаните, порача премиерот Зоран Заев во врска со најавата на опозицијата дека нема да ги ...

Заев: Опозицијата да биде конструктивен и критичен фактор во процесот на реформи

МКД - 03.12.2017

- Опозицијата да биде конструктивен и критичен фактор во процесот на реформите за унапредување на законодавството во Македонија и сето она што е важно за граѓаните, порача премиерот Зоран Заев во врска со најавата на опозицијата дека нема да ги ...

Заев: Притворот се претвори во казна

А1 On - 03.12.2017

Без правна држава нема реформи и ако Законот не е еднаков за сите, тогаш е бесполезно да постои само дебата, рече премиерот Зоран Заев. – Се надевам дека ќе овозможиме правосудните органи да носат транспарентни и независни процеси, кажа Заев.

Заев: Треба казна во правосудството за секој што згрешил пред Законот

Поглед - 03.12.2017

Без правна држава нема реформи и ако Законот не е еднаков за сите, тогаш е бесполезно да постои само дебата, рече премиерот Зоран Заев. – Се надевам дека ќе овозможиме правосудните органи да носат транспарентни и независни процеси, кажа Заев.

Заев: Притвор само доколку е неопходно

МРТ - 04.12.2017

Коментирајќи ги последните настани поврзани со собраниските случувања од 27-ми април, премиерот се согласува дека мерката притвор не значи дека однапред некој треба да се прогласи за виновен. Презумцијата на невиност мора да се почитува.