TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Мерсер“: Најскапи градови за живот во 2024 година

Независен - 19.06.2024

Хонгконг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

Објавена листата најскапи градови за живот во 2024 година

Кумановски м. - 19.06.2024

Хонг Конг повторно е на листата на најскапи градови за живеење за странски работници во 2024 година, што е скок од седум места во однос на минатата година, покажуваат најновите истражувања на консалтинг фирмата Мерсер.

КОЈ Е НАЈСКАПИОТ ГРАД ЗА ЖИВЕЕЊЕ? Топ-листа со 10 најлуксузни места во светот

+инфо - 19.06.2024

Топ-листата беше објавена во понеделникот, па градот Хонг Конг, како и во 2022 и 2023 година, и овојпат го зазеде местото број 1, додека, пак, Сингапур е на второто место. Градот Хонг Конг ја задржа титулата за најскапо место за живот и престој на ...

Топ 10 најскапи градови за живот во 2024 година

ММС - 19.06.2024

Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

„Мерсер“: Најскапи градови за живот во 2024 година

Бриф - 19.06.2024

Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

Најскапи градови за живот во 2024 година

Во Центар - 19.06.2024

– Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

Најскапи градови за живот во 2024 година

Пулс24 - 19.06.2024

– Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

Скопје на 198-то место на листата најскапи градови за живеење во светот, прв е Хонгконг

Скопје инфо - 19.06.2024

Македонскиот главен град, Скопје, се најде на 198-то место на листата најскапи градови за живеење во светот, според најновото рангирање на американската консултантска компанија „Мерсер“. Хонгконг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој ...

„Мерсер“: Најскапи градови за живот во 2024 година

Канал5 - 19.06.2024

Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој - на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

„МЕРСЕР“: Најскапи градови за живот во 2024 година

Денешен - 19.06.2024

Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

„Мерсер“: Најскапи градови за живот во 2024 година

MakPress - 20.06.2024

Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој - на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.

Хонг Конг и Сингапур најскапи градови во светот

МКД - 20.06.2024

Хонг Конг ја задржа титулата најскапо место за живот и престој – на светско ниво, во истражувањето на „Мерсер“ за 2024 година. Топ-листата беше објавена во понеделникот, па кинескиот град, исто како и во 2022.