TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Милевски: Со реставрирање на Св. Пантејлемон како монашко светилиште го јакнеме туризмот

Канал5 - 20.01.2021

Повеќе од потребно беше да извршиме реконструкција и реставрација на конаците кои некогаш го симболизираа вистинскиот црковен дух и беа парче од манастирскиот мозаик во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, рече министерот за локална самоуправа Горан ...

Николовски на увид во манастирот „Св. Пантејлемон“ на Водно каде се врши реконструкција и реставрација на конаците

iPortal - 20.01.2021

Вицепремиерот Љупчо Николовски денеска заедно со министерот за локална самоуправа Горан Милевски и министерката за култура Ирена Стефоска присуствуваше на увид на градежните работи на манастирот „Св. Пантејлемон“ на Водно.

Со 6 милиони денари се реставрираат конаците во манастирот Св. Пантелејмон на Водно

Мета - 20.01.2021

За реконструкција и реставрација на конаците во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, Министерството за локална самоуправа, на барање на општина Карпош, одобри 6 милиони денари, средства со кои се интервенира во внатрешноста и надворешноста на ...

Интензивна реконструкција на конакот на Свети Пантелејмон

24Инфо - 20.01.2021

Во тек е реконструкцијата на главниот конак на манастирскиот комплекс Свети Пантелејмон, во Горно Нерези, во општина Карпош. Веќе се завршени голем дел од изведбените активности во врска со подот, санитаријата и внатрешното уредување.

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

Опсервер - 20.01.2021

– Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Министрите за локална самоуправа и за култура на увид во градежни активности на манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон

24Инфо - 20.01.2021

Владини претставници, градоначалникот на Општина Карпош и директорот на Бирото за регионален развој денеска ќе го посетат манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон каде во тек е реконструкцијата на главниот конак.

Николовски, Милевски, Реџепи и Стефоска во посета на манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон каде во тек е ...

PressingTV - 20.01.2021

Владини претставници, градоначалникот на Општина Карпош и директорот на Бирото за регионален развој денеска ќе го посетат манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон каде во тек е реконструкцијата на главниот конак.

Милевски: Со реновирање и реставрирање на Св. Пантејлемон како монашко светилиште го јакнеме манастирскиот туризам

24Инфо - 20.01.2021

Повеќе од потребно беше да извршиме реконструкција и реставрација на конаците кои некогаш го симболизираа вистинскиот црковен дух и беа парче од манастирскиот мозаик во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, рече министерот за локална самоуправа Горан ...

Милевски: Со реновирање и реставрирање на „Св. Пантејлемон“ го јакнеме манастирскиот туризам

Макфакс - 20.01.2021

Повеќе од потребно беше да извршиме реконструкција и реставрација на конаците кои некогаш го симболизираа вистинскиот црковен дух и беа парче од манастирскиот мозаик во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, рече министерот за локална самоуправа Горан ...

Милевски: Со реновирање и реставрирање на Св. Пантејлемон го јакнеме манастирскиот туризам

Вечер - 20.01.2021

Повеќе од потребно беше да извршиме реконструкција и реставрација на конаците кои некогаш го симболизираа вистинскиот црковен дух и беа парче од манастирскиот мозаик во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, рече министерот за локална самоуправа Горан ...

Црквата „Св Пантелејмон“ ќе аплицира за листата на УНЕСКО

Република - 20.01.2021

Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

А1 On - 20.01.2021

Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

iPortal - 20.01.2021

Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Црквата „Св Пантелејмон“ ќе аплицира за листата на УНЕСКО

+инфо - 20.01.2021

Оваа прекрасна црква и по многу нешта особена. „Св. Пантелејмон“ е и споменик на културата - истакна министерката Стефоска. Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св.

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

Либертас - 20.01.2021

– Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Милевски: Со реновирање и реставрирање на Св. Пантејлемон како монашко светилиште го јакнеме манастирскиот туризам

Скопје1 - 20.01.2021

Повеќе од потребно беше да извршиме реконструкција и реставрација на конаците кои некогаш го симболизираа вистинскиот црковен дух и беа парче од манастирскиот мозаик во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, рече министерот за локална самоуправа Горан ...

Се враќа автентичноста на конаците на Св. Пантелејмон, заштитникот на лекарите

Вечер Прес - 20.01.2021

Повеќе од потребно беше да извршиме реконструкција и реставрација на конаците кои некогаш го симболизираа вистинскиот црковен дух и беа парче од манастирскиот мозаик во комплексот Св. Пантејлемон на Водно, рече министерот за локална самоуправа Горан ...

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

MakPress - 20.01.2021

Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

Граѓански збор - 20.01.2021

Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Се реконструира главниот конак на „Св Пантелејмон“, ќе се аплицира за листата на УНЕСКО

Независен - 20.01.2021

Создадени се сите предуслови за да се отпочне подготовка за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ во скопско Нерези, изградена во 12 век, на листата на УНЕСКО, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска.

Во тек е реконструкцијата на главниот конак на манастирскиот комплекс Свети Пантелејмон во Горно Нерези

Скопје инфо - 21.01.2021

Во тек е реконструкцијата на главниот конак на манастирскиот комплекс Свети Пантелејмон, во Горно Нерези, во општина Карпош. Веќе се завршени голем дел од изведбените активности во врска со подот, санитаријата и внатрешното уредување.

Министрите за локална самоуправа и за култура на увид во градежни активности на манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон

Независен - 20.01.2021

Владини претставници, градоначалникот на Општина Карпош и директорот на Бирото за регионален развој денеска ќе го посетат манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон каде во тек е реконструкцијата на главниот конак.