TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најстарата позната пештерска слика во светот пронајдена во Индонезија

Независен - 14.01.2021

Сликата на дива свиња направена пред најмалку 45.500 години дава најрани докази за населување на луѓето Археолозите ја открија најстарата пештерна слика во светот: слика на дива свиња во природна големина, направена пред најмалку 45.500 години во ...

Неверојатно откритие: Археолози го најдоа најстариот пештерски цртеж во светот

Кајгана - 14.01.2021

Според извештајот објавен во списанието Science Advances, најдени се најраните докази за населување на луѓето во регионот. Максим Ауберт од универзитетот Грифит во Австралија, коавтор на извештајот, вели дека пештерската слика била откриена на ...

Во индонезија откриен најстариот пештерски цртеж на животно, направен пред 45.500 години

Сакам да кажам - 14.01.2021

Археолозите го пронајдоа најстариот пештерски цртеж на животно, за кој се верува дека е стар околу 45.500 години. Цртежот на дива свиња во природна големина е откриен во пештера во зафрлено село на индонезискиот остров Сулавеси и се чини дека е дел ...