TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од први март шестмесечна забрана за извоз на рускиот бензин

Р.С.Европа - 27.02.2024

Русија во вторник (27 февруари) нареди шестмесечна забрана за извоз на бензин од 1 март за да се одржи стабилноста на цените во услови на зголемена побарувачка од потрошувачите и земјоделците и да се задржи работата на рафинериите.

Русија ќе го забрани извозот на бензинот на шест месеци

Сакам да кажам - 27.02.2024

Русија ќе воведе шестмесечна забрана за извоз на бензиот, која стапува на сила на 1 март. Целта на оваа мерка е да се одржи стабилност на цените среде зголемената побарувачка од домашните потрошувачи и земјоделци и да се овозможи сервисирање на ...

Русија од 1 март воведува привремена забрана за извоз на бензин

360 степени - 27.02.2024

Привремената забрана за извоз не се однесува на договорените количини на испораки во земјите од Евроазиската економска унија, како Монголија, Узбекистан, Абхазија и Јужна Осетија Русија од 1 март ќе забрани извоз на бензините во наредните шест ...

Русија од 1 март воведува привремена забрана за извоз на бензин, но не за сите земји

Фактор - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин почнувајќи од 1 март, објави денеска руската новинска агенција ТАСС. Ограничувањето, како што е наведено, нема да важи за земјите-членки на Евроазиската економска унија и за Јужна ...

Русија забрани извоз на бензин од 1 март, само четири земји се изземени

Независен - 27.02.2024

Русија во вторникот објави шестмесечна забрана за извоз на бензин од 1 март за да се компензира за зголемената побарувачка од потрошувачите и земјоделците и да се овозможи планирано одржување на рафинеријата.

Русија забрани извоз на бензин

Centar - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин почнувајќи од 1 март. Оваа одлука е донесена со цел да се изедначи зголемената побарувачка во пролетната и летната сезона, изјави за ТАСС портпаролот на вицепремиерот Александар ...

Русија ќе забрани извоз на бензин на 6 месеци

Локално - 27.02.2024

Русија од 1 март ќе забрани извоз на бензин на шест месеци, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената побарувачка на ...

Русија забрани извоз на бензин на половина година, шест земји ќе бидат исклучок

А1 On - 27.02.2024

Русија ќе го забрани извозот на бензин на шест месеци од 1 март, изјави портпаролката на Александра Новак, вицепремиерката задолжена за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Бизнис Вести - 27.02.2024

– Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија: Ќе забраниме извоз на бензин на шест месеци. Некои земји ќе бидат изземени

Денар - 27.02.2024

Русија ќе го забрани извозот на бензин на шест месеци од 1 март, изјави портпаролката на Александра Новак, вицепремиерката задолжена за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Сител - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Курир - 27.02.2024

Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената побарувачка на домашните потрошувачи и земјоделци и да овозможи планирано сервисирање на рафинериите. Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Бриф - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

РУСИЈА ОД 1 МАРТ ЗАБРАНУВА ИЗВОЗ НА БЕНЗИН Забраната не важи само за 6 земји

+инфо - 27.02.2024

Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената побарувачка на домашните потрошувачи и земјоделците и да овозможи планирано сервисирање на рафинериите. Русија од 1 март ќе го забрани извозот на бензин на 6 месеци, изјави портпаролката ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од 1 март до септември

Нетпрес - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Либертас - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

OhridNews - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Од 1 март Русија ќе го забрани извозот на бензини

Слободен Печат - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Канал5 - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

24Инфо - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија ќе забрани извор на бензин  - 6 земји ќе бидат изземени

Кајгана - 27.02.2024

Русија ќе го забрани извозот на бензин на шест месеци од 1 март, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиерот задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената побарувачка ...

Русија од 1 март воведува привремена забрана за извоз на бензин

Макфакс - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин од 1 март со цел да се балансира растечката побарувачка во пролетната и летната сезона, изјави за ТАСС портпаролот на вицепремиерот Александар Новак.

Русија од 1 март воведува привремена забрана за извоз на бензин

Опсервер - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин од 1 март со цел да се балансира растечката побарувачка во пролетната и летната сезона, изјави за ТАСС портпаролот на вицепремиерот Александар Новак.

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

Во Центар - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија го забрани извозот на бензин на шест месеци

Кумановски м. - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин од 1 март со цел да се балансира растечката побарувачка во пролетната и летната сезона, изјави за ТАСС портпаролот на вицепремиерот Александар Новак.

Русија од 1 март воведува привремена забрана за извоз на бензин

MTM - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин од 1 март со цел да се балансира растечката побарувачка во пролетната и летната сезона, изјави за ТАСС портпаролот на вицепремиерот Александар Новак.

Русија ќе забрани извоз на бензини од март до септември

24 Вести - 27.02.2024

Русија од 1 март на половина година ќе го забрани извозот на бензини, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената ...

Русија од 1 март воведува привремена забрана за извоз на бензин

Точка - 27.02.2024

Руската влада планира да воведе привремена забрана за извоз на бензин од 1 март со цел да се балансира растечката побарувачка во пролетната и летната сезона, изјави за ТАСС портпаролот на вицепремиерот Александар Новак.

РУСИЈА ЗАБРАНИ ИЗВОЗ НА БЕНЗИН! Кои земји се изземени од одлуката?

Вечер Прес - 27.02.2024

Русија од 1 март ќе забрани извоз на бензин на шест месеци, изјави портпаролката на Александар Новак, вицепремиер задолжен за надзор на енергетскиот сектор во земјата. Со овој потег Москва има намера да ја компензира зголемената побарувачка на ...