TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Камен темелник на нова градинка во Пинтија

Сител - 29.06.2015

Првите 230 волонтери во детските градинки потпишаа договор за вработување на неопределено време. Во следните две фази со Законот за трансформација во редовен работен однос ќе бидат опфатени дополнитени 440 хонорарци.

Почна изградбата на нова градинка во Пинтија

Телеграф - 29.06.2015

Градинката ќе прими 80-90 дечиња, а ќе биде готова до крајот на оваа или почетокот на следната година Камен-темелник на нова детска градинка беше поставен денеска во населба Пинтија, општина Кисела Вода.

Нова градинка ќе биде изградена во населбата Пинтија

Канал5 - 29.06.2015

До крајот на годинава скопската населба Пинтија ќе добие детска градинка. Камен – темелникот на новиот објект го удрија министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на Кисела Вода Билјана Беличанец – Алексиќ.

Пинтија добива нова детска градинка, ќе згрижи 90 деца

Курир - 29.06.2015

Нова детска градинка ќе добие населбата Пинтија во општина Кисела Вода. Министерот за труд и социјалнa политика Диме Спасов и градоначалничката на Кисела Вода, Билјана Беличанец-Алексиќ денеска го поставија камен-темелникот на детската градинка која ...

Нова градинка во Пинтија

МРТ - 29.06.2015

Според министерот Спасов оваа инвестиција претставува инвестиција во иднината на идните генерации... Продолжува со реализација проектот за отворање нови градинки. Поставен камен темелник на нова детска градинка во населбата Пинтија.

Поставен камен темелник на градинка во Пинтија, во знак на 60 години постоење на општина Кисела Вода

Пулс24 - 29.06.2015

Со поставување на камен темелник на детска градинка во населбата Пинтија од страна на градоначалникот Билјана Беличанец-Алексиќ и Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, заедно со Претседателот на Советот Трајче Донев, општина Кисела ...

Спасов: Се зголемува бројот на вработени во детските градинки

Нетпрес - 29.06.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов на поставувањето на камен темелник на нова детска градинка во населба Пинтија, општина Кисела Вода информираше и за зголемувањето на бројот на вработени во детските градинки.

Општина Кисела Вода ги награди најталентираните ученици

Курир - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Почнува изградба на градинка во општина Кисела Вода

Курир - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на нова градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Пинтија ќе добие градинка во која ќе се згрижат 90 деца

Република - 29.06.2015

Нова детска градинка ќе добие населбата Пинтија во општина Кисела Вода. Министерот за труд и социјалнa политика Диме Спасов и градоначалничката на Кисела Вода, Билјана Беличанец-Алексиќ денеска го поставија камен-темелникот на детската градинка која ...

Камен-темелник на нова детска градинка во Пинтија

Сител - 29.06.2015

Камен-темелник на нова детска градинка беше поставен денеска во населба Пинтија, општина Кисела Вода. На поставувањето присуствуваа министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана ...

Најталентираните ученици од општина Кисела Вода

Lady - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Општината Кисела Вода одбележува 60 години од формирањето

Канал5 - 28.06.2015

Скопската општина Кисела Вода го прославува својот 60 – ти роденден, со што е најстарата скопска општина. Со градоначалничката на Кисела Вода, Биљана Беличанец – Алексиќ за 60 роденден на општината во вестите на Kанал 5 разговараше Ивана Стојкова.

Нова градинка ќе се гради во општина Кисела Вода

Курир - 27.06.2015

Нова градинка ќе се гради во општина Кисела Вода. Камен темелникот ќе биде поставен во понеделник. На поставувањето на камен темелникот за новата градинка во Пинтија, ќе присуствува градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец- Алексиќ и ...

Уште 45 семејства добија тапии за семејните куќи

Вечер Прес - 26.06.2015

Во пресрет на одбележувањето на 60-годишното постоење на општина Кисела Вода, вчера уште 45 граѓани добија решенија за легализација на дивоградби. Со тоа вкупниот број на решени предмети изнесува 3.868.

Камен-темелник на нова детска градинка во Пинтија

Репортер - 29.06.2015

Камен-темелник на нова детска градинка беше поставен денеска во населба Пинтија, општина Кисела Вода. На поставувањето присуствуваа министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана ...

Спасов: Се зголемува бројот на вработени во детските градинки

Точка - 29.06.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов на поставувањето на камен темелник на нова детска градинка во населба Пинтија, општина Кисела Вода информираше и за зголемувањето на бројот на вработени во детските градинки.

Општина Кисела Вода го започна роденденот со награди за талентираните ученици

Пулс24 - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Почнува изградба на градинка во општина Кисела Вода

Скопје инфо - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на нова градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Пинтија ќе добие градинка

Република - 27.06.2015

Нова градинка ќе се гради во општина Кисела Вода. Камен темелникот ќе биде поставен во понеделник. Градинката ќе се гради во Пинтија и на поставување на камен-темелникот ќе присуствува градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец- ...

Камен-темелник на нова детска градинка во Пинтија

Н.Македонија - 29.06.2015

Камен-темелник на нова детска градинка беше поставен денеска во населба Пинтија, општина Кисела Вода. На поставувањето присуствуваа министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана ...

Спасов: Унапредување на стандардите со повеќе вработени во градинките

Сител - 29.06.2015

Во детските градинки во земјава ќе се трансформираат договори за хонорарци и волонтери на 662 вработени во редовен работен односно согласно законот донесен на почетокот на годината. - Трансформацијата ќе се реализира во 3 фази односно околу 230 ...

Награди за најталентираните ученици во општина Кисела Вода

Репортер - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Почнува изградба на градинка во Пинтија

Lider - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на нова градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Ќе се гради нова градинка во Пинтија

Lider - 29.06.2015

Денеска ќе биде поставен камен темелник на новата градинка во Пинтија, од страна на градоначалникот Билјана Беличанец-Алексиќ и Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов. Настанот, кој е во склоп на свеченото одбележување на 60-годишнината ...

Општина Кисела Вода ќе добие нова градинка

Lider - 27.06.2015

Нова градинка ќе се гради во општина Кисела Вода. Камен темелникот ќе биде поставен во понеделник. На поставувањето на камен темелникот за новата градинка во Пинтија, ќе присуствува градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец- Алексиќ и ...

Камен-темелник на нова детска градинка во Пинтија

Денешен - 29.06.2015

Камен-темелник на нова детска градинка беше поставен денеска во населба Пинтија, општина Кисела Вода. На поставувањето присуствуваа министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана ...

Спасов: Унапредување на стандардите со повеќе вработени во градинките

Утрински - 29.06.2015

Во детските градинки во земјава ќе се трансформираат договори за хонорарци и волонтери на 662 вработени во редовен работен односно согласно законот донесен на почетокот на годината. - Трансформацијата ќе се реализира во 3 фази односно околу 230 ...

Награди за најталентираните ученици во општина Кисела Вода

Сител - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Почнува изградба на градинка во Пинтија

Сител - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на нова градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Спасов: Унапредување на стандардите со повеќе вработени во градинките

Денешен - 29.06.2015

Во детските градинки во земјава ќе се трансформираат договори за хонорарци и волонтери на 662 вработени во редовен работен односно согласно законот донесен на почетокот на годината. – Трансформацијата ќе се реализира во 3 фази односно околу 230 ...

Награди за најталентираните ученици во општина Кисела Вода

Lider - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Ќе се гради градинка во Пинтија

Репортер - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на нова градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Камен-темелник на нова детска градинка во населба Пинтија

Lider - 29.06.2015

Камен-темелник на нова детска градинка беше поставен денеска во населба Пинтија, општина Кисела Вода. На поставувањето присуствуваа министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана ...

СПАСОВ: Вкупно 662 волонтери ќе бидат вработени во детските градинки

Телеграф - 29.06.2015

Трансформацијата ќе се реализира во три фази односно околу 230 согласности и договори за трансформација ќе бидат потпишани веднаш односно до крајот на овој месец, потоа во втората фаза се околу 220 договори и во третата фаза околу 200 договори Во ...

Пинтија ќе добие градинка

Нетпрес - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Спасов: Унапредување на стандардите со повеќе вработени во градинките

Курир - 29.06.2015

Во детските градинки во земјава ќе се трансформираат договори за хонорарци и волонтери на 662 вработени во редовен работен односно согласно законот донесен на почетокот на годината. - Трансформацијата ќе се реализира во 3 фази односно околу 230 ...

Награди за најталентираните ученици во општина Кисела Вода

Република - 29.06.2015

Во рамките на одбележувањето од 60 годишното постоење на општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денес традиционално им додели награди на најталентираните ученици од општината.

Пинтија ќе добие градинка

Точка - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Почнува изградба на градинка во Пинтија

Press24 - 29.06.2015

Во скопската населба Пинтија денеска ќе почне изградба на нова градинка. Камен-темелникот како што е најавено ќе го постават министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.

Спасов: Унапредување на стандардите со повеќе вработени во градинките

Пулс24 - 29.06.2015

Во детските градинки во земјава ќе се трансформираат договори за хонорарци и волонтери на 662 вработени во редовен работен односно согласно законот донесен на почетокот на годината. - Трансформацијата ќе се реализира во 3 фази односно околу 230 ...