TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штрајк: Парализиран голем дел од железничкиот сообраќај во Германија

Deutsche Welle - 08.12.2023

Илјадници откажани патнички возови, празни станици, стотици товарни возови што чекаат: предупредувачкиот штрајк на синдикатот на машиновозачите- ГДЛ во голема мерка го парализира железничкиот сообраќај во Германија.

Уште еден штрајк на германските машиновозачи, најавен и подолготраен

Нетпрес - 07.12.2023

Машиновозачите на германските железници Deutsche Bahn (DB) во четврток вечер стапуваат во еднодневен предупредувачки штрајк, а синдикатот на машиновозачите GDL веќе најави нови подолги прекини на работа за следната година.

Германските машиновозачи стапуваат во нов 24-часовен штрајк, втор за помалку од еден месец

Бизнис Вести - 07.12.2023

– Германските машиновозачи синоќа стапија во 24-часовен штрајк со што вторпат за помалку од еден месец ќе биде прекинат меѓународниот, регионалниот и приградскиот железнички сообраќај, како дел од тековниот спор околу платите, јави ДПА.

Германските машиновозачи на 24 часовен штрајк, ќе се откажат илјадници линии

Канал5 - 06.12.2023

Машиновозачите на германскиот железнички оператор Дојче Бан ќе штрајкуваат од утре вечер до петок навечер, соопшти синдикатот ГДЛ. Штрајкот низ целата земја најверојатно ќе доведе до откажување на илјадници железнички патувања.

Блокада на железничкиот сообраќај во Германија, утре 24 часовен штрајк на машиновозачите

Слободен Печат - 06.12.2023

Машиновозачите на германскиот железнички оператор Дојче Бан ќе штрајкуваат од утре вечер до петок навечер, соопшти синдикатот ГДЛ. Штрајкот низ целата земја најверојатно ќе доведе до откажување на илјадници железнички патувања.

Нов штрајк на германските машиновозачи

Слободен Печат - 07.12.2023

Германските машиновозачи синоќа стапија во 24-часовен штрајк со што вторпат за помалку од еден месец ќе биде прекинат меѓународниот, регионалниот и приградскиот железнички сообраќај, како дел од тековниот спор околу платите, јави ДПА.

Германските машиновозачи стапуваат во нов 24-часовен штрајк, втор за помалку од еден месец

Независен - 07.12.2023

Германските машиновозачи синоќа стапија во 24-часовен штрајк со што вторпат за помалку од еден месец ќе биде прекинат меѓународниот, регионалниот и приградскиот железнички сообраќај, како дел од тековниот спор околу платите, јави ДПА.

Германските машиновозачи стапуваат во нов 24-часовен штрајк, втор за помалку од еден месец

Канал5 - 07.12.2023

Германските машиновозачи синоќа стапија во 24-часовен штрајк со што вторпат за помалку од еден месец ќе биде прекинат меѓународниот, регионалниот и приградскиот железнички сообраќај, како дел од тековниот спор околу платите, јави ДПА.