TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британци со компјутерска измама украле над 400.000 евра од македонска компанија

Centar - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Три лица добија кривична пријава поради компјутерска измама вредна над 400 илјади евра

ТВ21 - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Им исплатил над 400.000 евра, Британци измамиле правно лице од Пробиштип

Сител - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“, информира МВР.

Англичани измамиле фирма од Пробиштип и „заработиле“ 425.653 евра

А1 On - 30.01.2023

Полицијата поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Британци преку компјутерска измама оштетиле фирма за над 425 илјади евра

Макфакс - 30.01.2023

Полицијата поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Британци преку компјутерска измама оштетиле фирма за над 425.000 евра

Скопје инфо - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Три лица добија кривична поради компјутерска измама вредна над 400 илјади евра

4NEWS - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Британци измамиле фирма од Пробиштип за над 400.000 евра

Канал5 - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

БРИТАНЕЦ „ОЛЕСНИЛ“ ФИРМА ОД ПРОБИШТИП ЗА 425.000 ЕВРА! Ѝ испратил лажна банкарска сметка за уплата

+инфо - 30.01.2023

Оштетеното правно лице извршило плаќање во износ од 425.653 евра кон банкарската сметка на второпријавениот, наместо на вистинскиот добавувач, се вели во пријавата од СВР Штип. СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.

Британци преку компјутерска измама оштетиле фирма за над 425 илјади евра

Точка - 30.01.2023

Полицијата поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“

Бриф - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“

Сител - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Британци испратиле лажни банкарски инструкции и одзеле 425.653 евра од жител на Пробиштип

Скопје1 - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Британци со компјутерска измама оштетиле фирма за над 400.000 евра

МКД - 30.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама".

Британци со компјутерска измама украле над 400 илјади евра од македонска фирма

еМагазин - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С. (21) и A.A.A. (44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама”

Либертас - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама”.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“

Независен - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Компјутерска измама: Британци од фирма од Пробиштип украле над 400 илјади евра

Нетпрес - 30.01.2023

Полицијата поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама”

Фокус - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама”.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“

Опсервер - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Кривична пријава против две физички и едно правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“

Курир - 30.01.2023

СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“

Во Центар - 30.01.2023

– СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.(44) и правно лице од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Британци „олесниле“ фирма од Македонија за над 425.000 евра

Локално - 30.01.2023

МВР поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.

Фирма од Пробиштип наместо на добавувач платила фактура од 425.000 евра на Британски хакери

MakPress - 31.01.2023

Кривична пријава против две физички лица и правно лице од Велика Британија за кривично дело „компјутерска измама“ СВР Штип соопшти дека поднела кривична пријава против две физички лица Ј.Т.С.(21) и A.A.A.

Британци со компјутерска измама украле над 400.000 евра од македонска компанија

Скопје24 - 31.01.2023

СВР Штип поднесе кривична пријава против Ј.Т.С.(21) од Велика Британија, правно лице од Велика Британија и A.A.A.(44) од Велика Британија, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „компјутерска измама“.