TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кога левичарите не се леви: Социјалдемократите одлучија да ги задржат зголемените функционерски плати за 78% – ...

Lider - 28.02.2024

Одлуката на социјалдемократите да ги задржат платите со неверојатното покачување од 78 отсто предизвикува широко распространето незадоволство, кое прераснува во целосен револт, тврди министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски.

Покачувањето на пензиите е само статистичко и тие нема да донесат зголемување на примањата

Алфа

ПЕНЗИИТЕ ЌЕ ПОРАСНАТ САМО ЗА 5% Најниската пензија ќе порасне за 626, а највисоката за 3.675 денари

+инфо

ПЕНЗИИТЕ ЌЕ ПОРАСНАТ САМО ЗА 5% Најниската пензија се покачува за 626, а највисоката за 3.675 денари

+инфо

Пресметката е направена: Еве колку ќе ви биде пензијата во март

Мастило

Велковски:Пензионерите од 1 март ќе имаат покачување на пензионерите само 5 проценти

Канал5

Од март пензиите ќе се покачат за 5%

Локално

Сител Нетпрес Вечер Прес Вечер Прес Бриф Антропол

Велковски: Срамота е да се каже дека 5% е зголемување на пензиите!

Курир - 28.02.2024

Според него, неопходна е промена на методологијата за пресметување на процентните поени како би се намалила преголемата разлика помеѓу оние граѓаните коишто земаат минимална пензија и оние со високи пензии.

Велковски: Срамота е да се каже дека пет отсто е зголемување на пензиите

А1 On

ВЕЛКОВСКИ: Срамота е да се каже зголемување на пензиите само за 5 отсто, неопходна е промена на методологијата за пресметување

Денешен

Велковски: Срамота е да се каже дека 5 проценти е зголемување на пензиите!

Нетпрес

Велковски: Срамота е да се каже дека 5% е зголемување на пензиите

Press24

Велковски: Неопходна е промена на методологијата за пресметување на процентните поени на пензиите

Локално

Велковски: Срамота е да се каже дека 5% е зголемување на пензиите

Канал5

Во Центар Zoom Макфакс Опсервер Точка Република Кајгана Независен

Пензиите ќе пораснат за 5 проценти, нова корекција ќе има во септември

Вести плус - 28.02.2024

За 5 проценти ќе пораснат пензиите, а притоа ќе тече и помошта до 3000 денари со новата методологија според која пензиите се корегираат два пати годишно. Корекцијата се врши еднаш во март и другиот пат во септември системски согласно просечната ...

Добра вест: Пензиите ќе пораснат за 5 проценти, нова корекција ќе има во септември

Centar

Ново покачување на пензиите за 5 проценти од март!

BiznisPRO