TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Струга воведе мораториум за градби

МКД - 14.08.2019

Без присуство на градоначалникот Рамиз Мерко, струшките советници денеска го изгласаа Мораториумот за градба и Акцискиот план за спроведување на препораките на УНЕСКО. И покрај тоа што од општина Струга потенцираа дека мал е бројот на дивоградби ...

Мораториум за градба во Струга

24 Вести - 14.08.2019

Без присуство на градоначалникот Рамиз Мерко, струшките советници денеска сами дискутираа и сами го изгласаа акцискиот план со кој прогласија времен мораториум за градба се до формирање на планот за управување со регионот.

И Струга воведе мораториум за градби

Сител - 14.08.2019

Мораториумот за градба и Акцискиот план за спроведување на препораките на УНЕСКО во Струга помина на стаклени нозе .Дел од советниците се скептици тие велат дека планот има само декларативна природа и дека воопшто нема да се спроведе.

Струга, без присуство на Мерко советот изгласа мораториум за градење

Алсат-М - 14.08.2019

Без присуство на градоначалникот Рамиз Мерко, струшките советници го донеса акцискиот план за мерките и активностите кои треба да бидат преземени во нивната општина со цел целиот регион околу Охридското езеро да го зачува статусот на светско ...

Во Струга со акцискиот план прво ќе се отстрануваат палмите и билбордите?!

Вечер - 14.08.2019

Со Акцискиот план кој е усвоен од струшките советници, утврдени се и рокови за активностите кои треба да бидат спроведени согласно препораките на УНЕСКО. Со оглед дека Струга сè уште нема регистар на бесправно изградени објекти, деталниот попис со ...

Струшкиот Совет донесе мораториум на градби без Мерко

Независен - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.

Мерко: Во Струга нема дивоградби како во Охрид

24 Вести - 13.08.2019

Рамиз Мерко вели во Струга нема дивоградби како во Охрид, но акцискиот план предлага и тие што се да се урнат до 2021 година. Да се донесе мораторум и нови урбанистички планови, да се острани големата дива депонија и да се мониторираат трските.

Општина Струга утре ќе одлучува по препораките од УНЕСКО

Сител - 13.08.2019

Утре ќе се знае Дали по Охрид и Струга ќе воведе мораториум на градежните активности. Пред струшките советници ќе биде презентиран акцискиот план кој предвидува мерки за спроведување на препораките на Унеско.

Струшкиот совет, без присуство на Мерко изгласа мораториум за градби

ММС - 14.08.2019

Без присуство на градоначалникот Рамиз Мерко, струшките советници денеска го изгласаа Мораториумот за градба и Акцискиот план за спроведување на препораките на УНЕСКО. И покрај тоа што од општина Струга потенцираа дека мал е бројот на дивоградби ...

Општина Струга воведе мораториум на градбите

Нетпрес - 14.08.2019

Струшките советници сами дискутираа и сами го изгласаа акцискиот план со кој прогласија времен мораториум за градба се до формирање на планот за управување со регионот, без присуство на градоначалникот Рамиз Мерко,.

И Струга воведе мораториум за градби

4NEWS - 14.08.2019

Мораториумот за градба и Акцискиот план за спроведување на препораките на УНЕСКО во Струга помина на стаклени нозе .Дел од советниците се скептици тие велат дека планот има само декларативна природа и дека воопшто нема да се спроведе.

Струшкиот Совет го прифати Акцискиот план за исполнување услови за зачувување на статусот од УНЕСКО

MTM - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.

Општина Струга утре ќе одлучува по препораките од УНЕСКО

4NEWS - 13.08.2019

Утре ќе се знае Дали по Охрид и Струга ќе воведе мораториум на градежните активности. Пред струшките советници ќе биде презентиран акцискиот план кој предвидува мерки за спроведување на препораките на Унеско.

Струга воведе мораториум за градби

+инфо - 14.08.2019

Акциониот план на Струга го опфаќа и враќањето на нелегално изградените плажи на потегот од Струга до Калишта од заштитениот појас во првобитна состојба, што пак, треба да се случи до мај 2020-та.

Струшкиот Совет го прифати Акцискиот план за исполнување услови за зачувување на статусот од УНЕСКО

Канал5 - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.

Струшкиот Совет го прифати Акцискиот план за исполнување услови за зачувување на статусот од УНЕСКО

Телма - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.

Струшкиот Совет донесе мораториум на градби без Мерко

Република - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.

Струшкиот Совет го прифати Акцискиот план за исполнување услови за зачувување на статусот од УНЕСКО

Либертас - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.

Како дел од препораките на УНЕСКО: Советот на општина Струга донесе одлука за мораториум за градби

PressingTV - 14.08.2019

Струшките советници на денешната седница го донесоа Aкцискиот план за преземање активности со кои ќе се исполнат условите за зачувување на статусот на заштитено природно и културно наследство од УНЕСКО на регионот околу Охридското Езеро.