TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Зелникот на баба“ по десетти пат во Пробиштип

Алфа - 18.03.2023

Зелници,банички и слатки,правени по традиционалните рецепти, на едно место ги собра сите вешти жени од државата. Денеска во Пробиштип по десети пат се одржа позната манифестација ” Зелникот на баба”.

„Зелникот на баба“ се одржа по 10. пат во Пробиштип

Сакам да кажам - 18.03.2023

Со 16 штандови полни со зелници подготвени од жените и со 10 натперварувачки во брзо сукање зелник, во Пробиштип по 10. пат се одржа манифестацијата „ Зелникот на баба“. На градскиот плоштад во ова рударско гратче присутните можеа да ги пробаат веќе ...

Голема посетеност на Зелникот на баба во Пробиштип

Кајгана - 18.03.2023

Десеттото издание на манифестацијата „Зелникот на баба“ денеска привлече гости од земјава и странство во Пробиштип. Настанот не се одржуваше само две години заради ковид-пандемијата, но сепак како карактеристична манифестација за Пробиштип ...

Во Пробиштип се одржува „Зелникот на баба“

Опсервер - 18.03.2023

– Десеттото издание на манифестацијата „Зелникот на баба“ денеска привлече гости од земјава и странство во Пробиштип. Настанот не се одржуваше само две години заради ковид-пандемијата, но сепак како карактеристична манифестација за Пробиштип ...

Во Пробиштип се одржува „Зелникот на баба“

Канал5 - 18.03.2023

Десеттото издание на манифестацијата „Зелникот на баба“ денеска привлече гости од земјава и странство во Пробиштип. Настанот не се одржуваше само две години заради ковид-пандемијата, но сепак како карактеристична манифестација за Пробиштип ...

Во Пробиштип се одржува „Зелникот на баба“

MakPress - 18.03.2023

Десеттото издание на манифестацијата „Зелникот на баба“ денеска привлече гости од земјава и странство во Пробиштип. Настанот не се одржуваше само две години заради ковид-пандемијата, но сепак како карактеристична манифестација за Пробиштип ...