TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку всушност е опасна соларната бура која ќе ја погоди Земјата?

Факултети - 14.03.2018

Можеби сте слушнале за масивна или огромна соларна бура која треба да ја погоди Земјата во следните денови, но нема потреба да се криете в бункер. Иако геомагнетната бура доаѓа на северната хемисфера, таа изгледа прилично безопасна.

Голема сончева бура ита кон земјата

Канал5 - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи таканаречена „сончева бура“ што се движи кон земјата, по двете ерупции кои се забележани на сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди земјата, што може да предизвика проблеми во работата на ...

Денеска Земјата ќе ја погоди соларна бура

Кајгана - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА соопшти дека кон Земјата се движи соларна бура предизвикана од експлозија во атмосферата на Сонцето. Бурата денеска се очекува да ја погоди Земјата и може да предизвика проблеми во работата на сателитите, ...

Сончева бура се движи кон Земјата

А1 On - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Голема соларна олуја денеска ќе ја погоди Земјата: Сателитите ќе престанат да работат, а следуваат и други последици

Точка - 14.03.2018

Голема соларна олуја се движи кон Земјата, а се претпоставува дека денеска ќе стигне до неа. Олујата може да ја прекине работата на сателитите, да го загрози напојувањето на електрична енергија и да предизвика појави како што е поларната светлина.

Големо соларно невреме ќе ја погоди Земјата: Бранот ќе предизвика сериозни штети и пореметувања

Сител - 13.03.2018

Големо соларно невреме ќе ја погоди Земјата на 14 и 15 март, предупредува НАСА. Иако нема да биде толку силно да го врати човештвото во каменото време, бранот со наелектизирани честици може да ја загрози работата на сателитите, предизвикување на ...

ГОЛЕМА СОЛАРНА ОЛУЈА УТРЕ ЌЕ ЈА ПОГОДИ ЗЕМЈАТА: А ова ќе бидат последиците! (Видео)

Exclusive.mk - 13.03.2018

Електромагнетна олуја ќе ја погоди земјата на 14 и 15-ти Март. Голема соларна олуја утре ќе ја погоди Земјата, објави „NASA“. Таласите од нелектрираните честитки можат да го пореметата работењето на сателитот, да додедат до прекин на струјата, но и ...

Соларната бура пристигнува до Земјата

USB - 14.03.2018

Американската вселенска агенција NASA соопшти дека кон Земјата се движи соларна бура предизвикана од експлозија во атмосферата на Сонцето. Бурата денеска се очекува да ја погоди Земјата и може да предизвика проблеми во работата на сателитите, ...

Сончева бура се движи кон Земјата

Курир - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Големо соларно невреме ќе ја погоди Земјата: Бранот ќе предизвика сериозни штети и пореметувања

iPortal - 13.03.2018

Големо соларно невреме ќе ја погоди Земјата на 14 и 15 март, предупредува НАСА. Иако нема да биде толку силно да го врати човештвото во каменото време, бранот со наелектизирани честици може да ја загрози работата на сателитите, предизвикување на ...

НАСА: Сончева бура се движи кон Земјата

Независен - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. сончева бура што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Големо соларно невреме ќе ја погоди Земјата: Бранот ќе предизвика сериозни штети и пореметувања

Вечер - 14.03.2018

Големо соларно невреме ќе ја погоди Земјата на 14 и 15 март, предупредува НАСА. Иако нема да биде толку силно да го врати човештвото во каменото време, бранот со наелектизирани честици може да ја загрози работата на сателитите, предизвикување на ...

НАСА: „Сончева бура“ денеска ќе ја погоди Земјата

Press24 - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

НАСА: „Сончева бура“ денеска ќе ја погоди Земјата

МК News - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Сончева бура се движи кон Земјата

Пулс24 - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Сончева бура се движи кон Земјата

+инфо - 14.03.2018

Се очекува и појава на т.н. поларна светлина, која ќе можат да ја видат жителите на Шкотска, Англија и делови од Северна Америка. Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се ...

НАСА: „Сончева бура“ се движи кон Земјата

Фактор - 14.03.2018

НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и електроенергетските мрежи, пишува ...