TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kia има пад на продажбата во светот – а пораст во Кореја

24auto - 01.06.2020

Продажбата во мај е со намалена продажба од 32,7 отсто - Sportage e најпродаван модел Корпорацијата Kia Motors забележа вкупна продажба од 160.913 возила во мај 2020 година, што претставува намалување од 32,7 проценти во однос на истиот период лани.

Новиот Sorento веќе е трет најпродаван модел на Kia

Automedia - 01.06.2020

Kia во мај испорача 160.913 возила на светскиот пазар, за третина помалку од истиот месец лани. Растот во продажбата на домашниот пазар придонесе Kia да забележи помал пад во споредба со останатите производители.