TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банкарите бараат данокот за каматите на депозитите да се одложи до влезот на Македонија во ЕУ

Алфа - 09.11.2018

Пред само 10-тина дена заедно го поттикнуваа и промовираа штедењето во банките, а сега банкарите му се налутија на министерот Тевдовски зошто преку данокот директно ќе удри токму врз депозитите на граѓаните и фирмите.

Банкарите: Каматите да се даночат после влезот во ЕУ

Алсат-М - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација од Владата бара најавената даночна реформа која се однесува на оданочување на доходот од камати на депозити на граѓаните, да се одложи до влезот на Македонија во Европската Унија.

Се јавија банкарите: бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Фактор - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ, пренесе МИА. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Курир - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Слободен Печат - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Канал5 - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочувањето на каматите

Н.Македонија - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собранието на која ги разгледа ...

МБА бара одложување на оданочување на каматите од депозитите до влегување во ЕУ

Стандард - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација (МБА) бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. МБА вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа предложените законски ...

Банкарите бараат оданочување на каматите по влез во ЕУ

Нетпрес - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Локално - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Вечер - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Прогресивен данок: Банкарите бараат прво влез во ЕУ, па потоа оданочување на каматите

Денешен - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

еМагазин - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат оданочување на каматите по влез во ЕУ

+инфо - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјава во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Телма - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

А1 On - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Радар - 09.11.2018

Да се одложи оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ бара Македонската банкарска асоцијација, пренесе МИА. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Мета - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Ова е заклучокот од седницата на Собрането на оваа асоцијација на која биле разгледани ...

Банкарите бараат да се одложи оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

МКД - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани од 2020 година, како што е најавено, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација (МБА) вчера одржала седница на Собрането на ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Денар - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Сител - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собрането на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на оданочување на каматите од депозитите до влез во ЕУ

Алфа - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на собрането, на која ги разгледа ...

Банкарите бараат одложување на данокот на камати до влезот во ЕУ

Р.С.Европа - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на депозитите на граѓани најавено за од 2020 година, до влезот на земјата во ЕУ. Македонската банкарска асоцијација вчера одржа седница на Собранието на која ги разгледа ...

Банкарите бараат предложените даночни измени да се одложат до влезот на Македонија во ЕУ

Академик - 09.11.2018

Македонската банкарска асоцијација ги разгледа предложените законски измени кои се однесуваат на оданочување на доходот од камати на депозити на граѓаните. Ставот на Македонската банкарска асоцијација е дека нивната примена треба да се одложи до ...