TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конечно откриена причината за синдромот на полицистични јајници

+инфо - 17.05.2018

Најчестата причина за женската неплодност - синдромот на полицистични јајници - може да биде предизвикан од хормонален дисбаланс пред раѓањето. Откритието доведе до лекување кај експерименталните глувци, а подоцна во текот на годинава ќе се почне со ...

Тироидната жлезда и расположението: Каков е нивниот однос?

Женски магазин - 17.05.2018

Мало зголемување или намалување на хормонот на тироидната жлезда може целосно да го промени однесувањето на лицето. Нејзините преференции, сексуалното однесување, нејзиниот апетит и ставови би биле сериозно засегнати и се чини дека се промениле.

Имате проблеми со тироидната жлезда? Еве што не треба да јадете

Орбис - 17.05.2018

Ако имате нарушување на функцијата на тироидната или штитна жлезда, покрај советите и терапијата која ќе ви ја даде вашиот лекар, треба да избегнувате и некои видови храна, за да ги задржите вашата општа здравствена состојба, телесна тежина и ...