TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битолските советници не ги прифатија европските пари за велосипедски патеки

Н.Македонија - 12.02.2024

Иако изминатите денови со дислоцирање на неколку киосци и со сечење на дрвја почнаа подготвителните работи, како што стојат работите, по се изгледа Битола се откажа од над 400.000 евра европски пари за изградба на велосипедските патеки.

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ПОВТОРНО НЕ ПРИФАТИ ЕУ ПАРИТЕ ДА СЕ ИСКОРИСТАТ ЗА ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ МЕСТО ЗА ОБЈЕКТОТ ...

Сакам да кажам - 12.02.2024

Советот на Општина Битола повторно не прифати да се измени одлуката со која парите за реконструкција на објектот Парк, кој е составен дел од целината Офицерски дом, би се намениле за велосипедски патеки.

Коњановски: Ова е последната шанса да ја покажеме нашата сериозност

Тера - 12.02.2024

На денешната седница на Советот на Општина Битола, градоначалникот Тони Коњановски побара дополнување на дневниот ред со двете точки за кои беше одбиен на координацијата кога се составуваше дневниот ред.

Советниците на новото мнозинство се откажаа од европските пари за изградба на велосипедски патеки во Битола

Слободен Печат - 12.02.2024

И покрај укажувањето на градоначалникот Тони Коњановски за потребата од донесување одлука за изменување на одлуката за давање согласност и кофинансирање на проектот „Смарт фор ју ту”, и усвојување на проектот за изградба на велосипедски патеки, како ...

ЕУ ќе го суспендира проектот за изградба на велопатеки во Битола

Независен - 12.02.2024

БИТОЛА – Европската делегација со писмо најави суспензија на проектот за изградба на вело патеки во Битола, констатирајќи дека „прекуграничниот углед на проектот е сериозно нарушен“, со предупредување „ЕУ делегацијата размислува за суспендирање на ...