TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов анекс од милион евра за новата зграда на “Водовод”

24 Вести - 24.11.2016

Наместо предвидениот амфитеатар, на петиот кат од новата зграда на скопското јавно претпријатие „Водовод и канализација“ ќе се изгради ресторан. За таа цел е променет основниот договор со градежната фирма „Алдинг инжинеринг“.

ЈП „Водовод“: За новата зграда нема да се потрошат 21 милион евра

+инфо - 24.11.2016

Вкупно од двата договорa со „Алпине бау“ и „Алдинг инженеринг“ се искористени 5,8 милиони евра, а со дополнителните средства 6,8 милиони евра. ЈП Водовод и канализација – Скопје тврди дека не троши дополнителни средства надвор од постоечките ...

Уште милион евра ќе лапне зградата на „Водовод и канализација“

+инфо - 24.11.2016

Договор за дополнителни работи е потпишан и за објектиот на Факутетот за драмски уметности. Уште неколку анекси на договори за објекти од проектот Скопје 2014 се потпишани деновиве. На страницата на Бирото за јавни набавки веќе се објавени ...

Демант од Водовод: Не сме потрошиле дополнителни пари за зградата

Фактор - 25.11.2016

Почитувани, сакаме конечно еднаш за секогаш да се расчисти со манипулациите околу новата управна зграда на ЈП Водовод и канализација – Скопје, каде од ваша страна грубо се игра со разни баснословни суми околу чинењето на новата зграда.