TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За енергетска транзиција - греење со топлински пумпи, втор дел (информации и практични совети)

Факултети - 17.05.2024

Во текот на последниве две децении почнува поширока примена на топлинските пумпи за греење (и ладење) на просториите, но се очекува дека во иднина нивната примена ќе се зголемува уште поинтензивно бидејќи се вклопува во стратегиите за енергетска ...

За енергетска транзиција-греење со топлински пумпи (втор дел)

+инфо - 17.05.2024

Голема предност на топлинските пумпи е потполно автоматската работа овозможена со фабрички вградени дигитални контролери кои овозможуваат многу погодности. Топлинската пумпа има термостат што може да се програмира на начин на кој во текот на денот ...

Проф. Цицонков: За енергетската транзиција – Греење со топлински пумпи, втор дел

Опсервер - 17.05.2024

(ИНФОРМАЦИИ И ПРАКТИЧНИ СОВЕТИ) Во текот на последниве две декади почнува поширока примена на топлинските пумпи за греење (и ладење) на просториите, но се очекува дека во иднина нивната примена ќе се зголемува уште поинтензивно бидејќи се вклопува ...

За енергетска транзиција – греење со топлински пумпи (2)

МКД - 17.05.2024

Ристо Цицонков Информации и практични совети. Во текот на последниве две декади почнува поширока примена на топлинските пумпи за греење (и ладење) на просториите, но се очекува дека во иднина нивната примена ќе се зголемува уште поинтензивно бидејќи ...