TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, Автор на „Среќна Нова ’49“ и „дом за бесење“

Сакам да кажам - 13.08.2019

Легендарниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина на 80 години во неделата наутро после кратко боледување, соопшти неговото семејство. Михиќ беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде предавал филмско ...

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Макфакс - 13.08.2019

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ, преку „Твитер“, јави РТС.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

А1 On - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина сценаристот на „Среќна Нова 49“, „Дом за бесење“, „Камионџии“…

+инфо - 13.08.2019

Гордан Михиќ беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности во Белград, каде предаваше филмско сценарио. Од неговото перо излегоа некои од најпознатите филмови и серии на југословенската и српска ...

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Окно - 13.08.2019

Прославениот српски сценарист и драмски писател, Гордан Михиќ почина на 11 август на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Гордан Михиќ починал рано наутро по ненадејно заболување.

Сценаристот на познатите ,,Камионџии“, ,,Среќна Нова ’49“…Гордан Михиќ почина на 80 години

AKO - 12.08.2019

Познатиот српски сценарист, Гордан Михиќ, почина по кратка болест во осумдесетата година од животот. Михиќ имаше исклучително богата сценаристичка кариера и зад себе остави бројни познати и култни дела, како што се незаборавните југословенски серии, ...

Почина познатиот српски сценарист Гордан Михиќ

24Инфо - 12.08.2019

Прославениот српски сценарист, Гордан Михиќ почина вчера на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал рано наутро по ненадејно заболување.

Почина славниот Гордан Михиќ, сценаристот на филмот „Среќна нова ’49“

Република - 12.08.2019

Славниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина во 80. година од животот. Веста за смртта ја пренесе неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал во неделата наутро. Тој беше сопруг на актерката Вера Чукиќ.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Centar - 13.08.2019

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ, преку „Твитер“, јави РТС.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Курир - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина познатиот српски сценарист Гордан Михиќ

Вечер - 12.08.2019

Прославениот српски сценарист, Гордан Михиќ почина вчера на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал рано наутро по ненадејно заболување.

Почина славниот Гордан Михиќ – сценаристот на филмот „Среќна нова ’49“

Екран - 13.08.2019

Славниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина во 80. година од животот. Веста за смртта ја пренесе неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал во неделата наутро. Тој беше сопруг на актерката Вера Чукиќ.

Почина познатиот српски сценарист

Република - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина познатиот српски сценарист Гордан Михиќ

Слободен Печат - 13.08.2019

Гордан беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде предаваше филмско сценарио. Прославениот српски сценарист, Гордан Михиќ почина вчера на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана ...

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, сценарист на „Среќна нова ’49“, „Дом за бесење“…

Нетпрес - 13.08.2019

Славниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина во 80. година од животот. Веста за смртта ја пренесе неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал во неделата наутро. Тој беше сопруг на актерката Вера Чукиќ.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Опсервер - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

МКД - 13.08.2019

Прославениот српски сценарист и драмски писател, Гордан Михиќ почина на 11 август на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Гордан Михиќ починал рано наутро по ненадејно заболување.

Почина Гордан Михиќ, сценаристот на „„Камионџии“, „Дом за бесење“, „Балкан експрес“…

Независен - 13.08.2019

Србија – Прославениот српски сценарист, Гордан Михиќ почина вчера на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал рано наутро по ненадејно заболување.

Почина сценаристот на класиката „Среќна Нова 49-та“

Фокус - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина Гордан Михиќ, сценаристот на „Дом за бесење“, „Балкан експрес“, „Среќна Нова 49“…

Радио МОФ - 13.08.2019

Прославениот српски сценарист и драмски писател, Гордан Михиќ почина на 11 август на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Гордан Михиќ беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности ...

Почина сценаристот на „Среќна Нова ’49-та”, Гордан Михиќ

Вечер - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина Гордан Михиќ, сценаристот на „Среќна Нова ’49“ и „Дом за бесење“

Скопје1 - 14.08.2019

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ, преку „Твитер“, јави РТС.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Сител - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Во Белград: Почина Гордан Михиќ, авторот на „Среќна Нова 49-та“

Денешен - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Нова ТВ - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

MakPress - 13.08.2019

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ.