TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Исповед на луѓето од единствениот континент на кој нема коронавирус

Кумановски м. - 23.05.2020

Иако нема население, туку само пингвините и китовите – околу 5.000 луѓе, претежно научници и истражувачи, се сместени во околу осумдесет бази таму. Антарктикот, моментно најстуденото место на Земјата, е исто така континент кој за разлика од ...

Климатските промени позеленуваат делови од Антарктикот

Факултети - 22.05.2020

Делови од Антарктичкиот Полуостров ќе ја променат бојата бидејќи „зелениот снег“ предизвикан од расцветаните алги се очекува да се прошири со зголемувањето на глобалните температури, покажува ново истражување.

Се појави зелен снег на Антарктикот, се гледа дури и од вселената ВИДЕО

+инфо - 22.05.2020

Зелениот снег што настанал од цветањето на алгите на Антарктикот, најверојатно ќе се шири со зголемувањето на температурите, што е последица на климатските промени, велат истражувачите, откако ја направиле првата мапа на овие организми и нивните ...

(ВИДЕО) Зелен снег на Антарктикот, се гледа дури и од вселената

Нетпрес - 22.05.2020

Зелениот снег што настанал од цветањето на алгите на Антарктикот, најверојатно ќе се шири со зголемувањето на температурите, што е последица на климатските промени, велат истражувачите, откако ја направиле првата мапа на овие организми и нивните ...

Зелен снег на Антарктикот

Тера - 22.05.2020

Зелениот снег што настанал од цветањето на алгите на Антарктикот, најверојатно ќе се шири со зголемувањето на температурите, што е последица на климатските промени, велат истражувачите, откако ја направиле првата мапа на овие организми и нивните ...

Зелен снег се шири на Антарктикот, ќе го има сè повеќе

Вечер - 23.05.2020

Зелениот снег што настанал од цветањето на алгите на Антарктикот, најверојатно ќе се шири со зголемувањето на температурите, што е последица на климатските промени, велат истражувачите, откако ја направиле првата мапа на овие организми и нивните ...