TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Huawei му даде огромна нарачка на Foxconn: 50 милиони смартфони со 5G технологија

Телефони.мк - 03.12.2019

Foxconn добил нарачка од Huawei за производство на 50 милиони парчиња на уреди со 5G мрежа. И покрај американските сакнции, кинескиот бренд не запира. Новите телефони што се дадени на кинеската компанија да ги произведе, треба да излезат во 2020 ...

Foxconn ќе произведе 50 милиони 5G смартфони за Huawei

Локално - 02.12.2019

Huawei нема намера да ја промени својата стратегија и покрај трговските санкции. Кинескиот гигант е втор најголем производител на паметни телефони и останува само прашање на време да излезат пред Samsung.

Huawei Nova 6 5G ќе има две селфи камери

USB - 02.12.2019

Минатата недела се појавија официјалните рендери на претстојниот Huawei Nova 6 5G телефон во четири различни бои (црна, сина, црвена и сино-виолетова), а сега сината верзија на уредот имаме прилика да ја видиме на неколку протечени фотографии.

Хуавеи успеа да склопи телефон без американски чипови

Оff.net - 02.12.2019

За Хуавеи американските компоненти се повеќе стануваат „добро е да се има, ама и не мора“ дел од работата, и Хуавеи Мејт 30 е доказ за тоа. Иако американските компании добија дозвола за сега да продолжат со работа со Хуавеи, соработката во моментот ...

Телефоните на Huawei и мрежната опрема сега се "American-free"

Телефони.мк - 02.12.2019

Според извештајот од UBS и Fomalhaut Techno Solutions, Huawei Mate 30 Pro веќе нема делови под хауба произведени од Америка. Тоа воопшто не е никакво изненадување откако се прекина снабдувањето на делови од САД.