TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре парламентот ќе го ратификува договорот со Бугарија

Фокус - 14.01.2018

Пратениците утре треба да го ратификуваат Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија, кој е дел о дневниот ред на 30-тата седница. Истовремено, за утре е закажана и седница на парламентарната Комисија за ...

Утре се очекува ратификација на договорот со Бугарија

Press24 - 14.01.2018

Во Собранието на Република Македонија утре се очекува и ратификација на добросеседскиот договор. Неделава доаѓа и генералниот секретар на НАТО, Јанс Столтенберг, кој во дводневната псоета ќе им се обрати на ...

Во Собранието утре се очекува ратификација на добрососедскиот договор

Нова ТВ - 14.01.2018

Амбасадорот на Бугарија во Македонија, Иван Петков, утре во Собранието ќе ги претстави програмата и приоритетите за работа на Бугарското претседателство со Советот на ЕУ, а се очекува и ратификација на добросеседскиот договор.

Бугарскиот амбасадор во Македонија утре ќе ги претстави приоритетите на претседателството со ЕУ

Вечер - 14.01.2018

Пред членови на дипломатско-конзуларните претставништва, меѓународни организации и пратеници, утре во Собранието на РМ, амбасадорот на Бугарија во Македонија, Иван Великов Петков ќе ги претстави програмата и приоритетите на претседателството со ...

Во Собранието утре се очекува ратификација на добрососедскиот договор со Бугарија

Либертас - 14.01.2018

Амбасадорот на Бугарија во Македонија, Иван Петков, утре во Собранието ќе ги претстави програмата и приоритетите за работа на Бугарското претседателство со Советот на ЕУ, а се очекува и ратификација на добросеседскиот договор.

Бугарскиот амбасадор во Македонија утре ќе ги претстави приоритетите на претседателството со ЕУ

Локално - 14.01.2018

Пред членови на дипломатско-конзуларните претставништва, меѓународни организации и пратеници, утре во Собранието на РМ, амбасадорот на Бугарија во Македонија, Иван Великов Петков ќе ги претстави програмата и приоритетите на претседателството со ...

Бугарскиот амбасадор ќе претстави плановите на Бугарија со европското претседателство

Фактор - 14.01.2018

Пред членови на дипломатскиот кор, меѓународни организации и пратеници, утре во Собранието на РМ, амбасадорот на Бугарија во Македонија, Иван Великов Петков ќе ги претстави програмата и приоритетите на претседателството со Бугарија со Советот на ЕУ.

Бугарскиот амбасадор во Македонија ќе ги претстави приоритетите на претседателството со ЕУ

А1 On - 14.01.2018

Пред членови на дипломатско-конзуларните претставништва, меѓународни организации и пратеници, утре во Собранието на РМ, амбасадорот на Бугарија во Македонија, Иван Великов Петков ќе ги претстави програмата и приоритетите на претседателството со ...