TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Голем пад на производството на автомобили во Јапонија

24auto - 01.06.2020

Иако Јапонија не воведе строги рестриктивни мерки за борбата против коронавирусот, јапонската автомобилска индустрија забележа голем пад на производството. Официјални податоци за април месец покажуваат дека во оваа земја остварен е пад на ...

СТАТИСТИКА: Во април забележан пад на индустријата

Фактор - 01.06.2020

Забележан е пад на македонската индустрија. Ова може да се види од податоците кои ги објави Државниот завод за статистика. Индустриското производство во секторот Рударство и вадење на камен во април оваа година, во однос на април лани се намалило за ...

Пад на преработувачката индустрија од 40% за април - во текстилната индустрија пад од 62%

Сител - 01.06.2020

Затворените погони во април го намалија производството на текстил за 62%. Во тој период некои од текстилните фабрики затворија на две до три недели да за се спречи ширењето на вирусот. Силен пад од 44% има и во производството на облека, констатира ...

Корона вирусот во април ја турна македонската индустрија во негатива

Мета - 01.06.2020

Продолжуваат негативните резултати во економија, како последица на корона кризата. Од месец во месец, статистиката евидентира сè поголем пад на производството во индустријата и на бројот на вработените во неа.

СТАТИСТИКА: Во април забележан пад на индустријата!

Магазин - 01.06.2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на индустриското производство во април 2020 година, во однос на април 2019 година, изнесува 66.5. Гледано по сектори, индустриското производство во секторот Рударство и вадење на камен во ...