TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонија мора да им плати отштета на јужнокорејските сексуални робинки од Втората светска војна

Канал5 - 23.11.2023

Скоро осум децении по крајот на Втората светска војна, јужнокорејскиот суд ѝ нареди на Јапонија да им исплати отштета на 16 жени кои служеле како сексуални робинки во борделите за јапонската војска, што предизвика бес на официјален Токио.

Германија повеќе не сака да биде „борделот на Европа“

Оff.net - 22.11.2023

Повеќе од две децении откако беше легализирана, германските политичари сега бараат начин како да ја забранат проституцијата, бидејќи државата почнала да станува „борделот на Европа“. Забелешката е дека законот од 2002 не успеал во својата намера да ...