TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворена најголемата фабрика за ориз во Кочани

Сител - 03.12.2015

Нова странска инвестиција во Кочани. Турската компанија Левидиагро ја отвори најголемата фабрика за преработка на ориз во регионот со која се очекува најпознатиот земјоделски производ од Кочански да се врати на европскиот пазар.

Груевски во посета на фабриката „Текспорт“ во Виница

Press24 - 03.12.2015

- Новиот објект на фабриката на австриската компанија „Текспорт“ во Виница, во која работат 130 лица, денеска го посети премиерот Никола Груевски. Тој изрази задоволство што покрај оваа фабрика, која е изградена во индустриската зона во Виница, се ...

„Левидиагро“ во Кочани ја отвори најголемата фабрика за ориз во регионот

Денешен - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро“, нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Груевски: Зголемени субвенциите за оризопроизводителите

Press24 - 03.12.2015

Зголемување на субвенциите од 3 на 21 илјада денари по хектар предвидува новата владина одлука која денеска во Кочани ја соопшти премиерот Никола Груевски. Тој рече дека одлуката е донесена во соработка со производителите на ориз и е во склад на ...

(Фото) Се отвори најголемата фабрика за ориз во Кочани – Левидиагро

еМагазин - 03.12.2015

Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.

Стартува со работа фабриката за преработка на ориз „Левидиагро“

МРТ - 03.12.2015

Станува збор за турска инвестиција во земјава... Во Кочани денеска ќе стартува со работа новата фабрика „Левидиагро“ за преработка на кочанскиот ориз. Станува збор за турска инвестиција во земјава.

Премиерот Груевски во Кочани и Виница

Вечер Прес - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе оствари посета на Општина Кочани и Општина Виница. Груевски ќе изврши увид во активности при изградба на објект со 43 станови за лица со социјален ризик на улицата „Ѓорче Петров" во Кочани, ќе присуствува на ...

Премиерот Груевски во посета на Кочани и Виница

Lider - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала ...

Отворање на фабриката за преработка на ориз „Левидиагро“

Република - 03.12.2015

Фабриката за преработка на кочанскиот ориз – „Левидиагро“ денеска свечено ќе биде отворена во Кочани. На отворањето, што ќе се одржи во комплексот фабрики „ЖИТО ОРИЗ“, ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил ...

Груевски во посета на фабриката „Текспорт“ во Виница

Lider - 03.12.2015

Новиот објект на фабриката на австриската компанија „Текспорт“ во Виница, во која работат 130 лица, денеска го посети премиерот Никола Груевски. Тој изрази задоволство што покрај оваа фабрика, која е изградена во индустриската зона во Виница, се ...

Отворање на фабриката за преработка на ориз „Левидиагро“

Lider - 03.12.2015

Фабриката за преработка на кочанскиот ориз – „Левидиагро“ денеска свечено ќе биде отворена во Кочани. На отворањето, што ќе се одржи во комплексот фабрики „ЖИТО ОРИЗ“, ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил ...

Нова инвестиција- отворена најголемата фабрика за ориз во Кочани

Сител - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро“, нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Зголемени субвенции за оризопроизводителите

МРТ - 03.12.2015

Премиерот Груевски денеска во Кочани изјави дека одлуката е донесена во соработка со производителите на ориз и е во склад на владината политика за постојана поддршка на оваа поледелска гранка...

Се отвори најголемата фабрика за ориз во Кочани – Левидиагро

Фактор - 03.12.2015

Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.

Премиерот Груевски со набиена агенда во Кочани и Виница

Press24 - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. Во рамките на посетата, премиерот ќе изврши увид во активности при изградба на објект со 43 станови за лица со социјален ризик на улица „Ѓорче Петров“, во Кочани, потоа ќе ...

Премиерот Груевски во посета на Кочани и Виница

Канал5 - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала ...

Груевски во посета на фабриката „Текспорт“ во Виница

Сител - 03.12.2015

Новиот објект на фабриката на австриската компанија „Текспорт“ во Виница, во која работат 130 лица, денеска го посети премиерот Никола Груевски. Тој изрази задоволство што покрај оваа фабрика, која е изградена во индустриската зона во Виница, се ...

Отворање на фабриката за преработка на ориз „Левидиагро“

Сител - 03.12.2015

Фабриката за преработка на кочанскиот ориз – „Левидиагро“ денеска свечено ќе биде отворена во Кочани. На отворањето, што ќе се одржи во комплексот фабрики „ЖИТО ОРИЗ“, ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил ...

„Левидиагро“ во Кочани ја отвори најголемата фабрика за ориз во регионот

Вечер Прес - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро", нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Субвенциите за оризопроизводителите се зголемија на 21.000 денари по хектар

Нетпрес - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски при денешната посета на Кочани ја соопшти новата владина одлука која предвидува зголемување на субвенциите за оризопроизводителите од 3 на 21 илјади денари по хектар.

Се отвори најголемата фабрика за ориз во Кочани - Левидиагро

Пулс24 - 03.12.2015

(Кочани, 03.12.2015)–Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.

Премиерот Груевски во посета на Кочани и Виница

Сител - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала ...

Груевски во посета на фабриката „Текспорт“ во Виница

Нетпрес - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски, денес го посети новиот објект на фабриката на австриската компанија „Текспорт“ во Виница, во која работат 130 лица. Груевски во посета на фабриката „Текспорт“ во Виница Премиерот изрази задоволство што покрај оваа фабрика, ...

Свечено отворање на фабриката за преработка на ориз во Кочани

Press24 - 03.12.2015

Фабриката за преработка на кочанскиот ориз – „Левидиагро“ денеска свечено ќе биде отворена во Кочани. На отворањето, што ќе се одржи во комплексот фабрики „ЖИТО ОРИЗ“, ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил ...

Зголемени субвенциите за оризопроизводителите

Денешен - 03.12.2015

Зголемување на субвенциите од 3 на 21 илјада денари по хектар предвидува новата владина одлука која денеска во Кочани ја соопшти премиерот Никола Груевски. Тој рече дека одлуката е донесена во соработка со производителите на ориз и е во склад на ...

Новата фабрика за ориз во Кочани ќе отвори над 100 работни места

Нетпрес - 03.12.2015

Турската компанија „Левидиагро“, инвестиција со почетен капитал од 4 милиони евра, отвори фабрика за ориз во Кочани, каде што ќе бидат вработени над 100 лица. Воедно, се работи за најголем капацитет за производство на ориз во земјава.

Премиерот Груевски во посета на Кочани и Виница

МРТ - 03.12.2015

За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала во основното училиште „Крсте Петков Мисирков“...

Во Кочани ќе биде отворена фабриката за преработка на ориз „Левидиагро“

Утрински - 03.12.2015

Фабриката за преработка на кочанскиот ориз – „Левидиагро“ денеска свечено ќе биде отворена во Кочани. На отворањето, што ќе се одржи во комплексот фабрики „ЖИТО ОРИЗ“, ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил ...

Во Кочани отворена најголемата фабрика за ориз во регионот

Lider - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро“, нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Зголемени субвенции за оризопроизводителите

Вечер Прес - 03.12.2015

Зголемување на субвенциите од 3 на 21 илјада денари по хектар предвидува новата владина одлука која денеска во Кочани ја соопшти премиерот Никола Груевски. Тој рече дека одлуката е донесена во соработка со производителите на ориз и е во склад на ...

Се отвори најголемата фабрика за ориз во Кочани – Левидиагро

Денар - 03.12.2015

Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.

Премиерот Груевски во посета на Кочани и Виница

Денешен - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала ...

Во Кочани отворена најголемата фабрика за ориз во регионот

Република - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро“, нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Груевски: Зголемени субвенциите за оризопроизводителите

Сител - 03.12.2015

Зголемување на субвенциите од 3 на 21 илјада денари по хектар предвидува новата владина одлука која денеска во Кочани ја соопшти премиерот Никола Груевски. Тој рече дека одлуката е донесена во соработка со производителите на ориз и е во склад на ...

Во Кочани отворена фабриката за ориз Левидиагро

Бизнис Инфо - 03.12.2015

Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.

Груевски денеска во Кочани и Виница

Нетпрес - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала ...

Во Кочани отворена најголемата фабрика за ориз во регионот

МРТ - 03.12.2015

Кочанскиот ориз се враќа на европскиот пазар. Се отвори најголемата фабрика во регионот, турска инвестиција вредна 4 милиони евра, во која ќе работат 100 работници. Инвеститорот ќе го користи локалното производство, премиерот Груевски најави ...

Груевски: Зголемени субвенциите за оризопроизводителите

Lider - 03.12.2015

Зголемување на субвенциите од 3 на 21 илјада денари по хектар предвидува новата владина одлука која денеска во Кочани ја соопшти премиерот Никола Груевски. Тој рече дека одлуката е донесена во соработка со производителите на ориз и е во склад на ...

Се отвори најголемата фабрика за ориз во Кочани – Левидиагро

МКД - 03.12.2015

Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.

Груевски во посета на Кочани и на Виница

Телеграф - 03.12.2015

За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 стана наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала во основното училиште „Крсте Петков-Мисирков“ Премиерот Никола Груевски ...

Во Кочани отворена најголемата фабрика за ориз во регионот

Пулс24 - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро“, нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Турски „Левидиагро“ отвори фабрика за ориз во Кочани

+инфо - 03.12.2015

Туреката компанија „Левидиагро“ отвори фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција со почетен капитал од 4 милиони евра. Компанијата ќе вработи директно и индиректно вработени над 100 лица.

Премиерот во посета на Кочани и Виница

Пулс24 - 03.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Кочани и Виница. За време на посетата на Кочани, премиерот Груевски ќе изврши увид во изградбата на објект со 43 станови наменет за лица со социјален ризик и во изградбата на спортската сала ...

Отворена фабриката за ориз „Левидиагро“ во Кочани

Канал5 - 03.12.2015

Во кочани денеска беше отворена фабриката за ориз „Леви диа Гро“ - турска инвестиција вредна четири милиони евра. На отворањето присуствуваше и премиерот Груевски. Пред производителите на ориз Груевски најави дека ќе ги зголеми субвенциите и тоа од ...

Стартува со работа „Левидиагро“, најголемата фабрика за ориз

Утрински - 03.12.2015

Во Кочани денеска се отвори најголемата фабрика за ориз во Македонија. Станува збор за браунфилд инвестиција на турската компанија „Левидиагро“, со почетен капитал од 4 милиони евра. Во компанијата ќе бидат директно и индиректно вработени над 100 ...

Во Кочани отворена најголемата фабрика за ориз во регионот – „Левидиагро“

Либертас - 03.12.2015

Во Кочани денеска започна со работа „Левидиагро“, нова фабрика за преработка на ориз, турска браунфилд инвестиција од 4 милиони евра која ќе придонесе за враќање на кочанскиот ориз на старите европски пазари како висококвалитетен македонски бренд.

Се отвори најголемата фабрика за ориз во Кочани – Левидиагро

Телма - 03.12.2015

Отворена е најголемата фабрика за ориз во Кочани. Станува збор за браунфилд (brownfiled) инвестиција на компанијата Левидиагро, инвестиција од Република Турција со почетен капитал од 4 милиони евра.