TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Корона вирусот ја коси и косата

Вечер Прес - 14.01.2021

Многумина забележале дека косата драстично им опаѓа откако прележале инфекција со ковид-19. Непознаницата наречена коронавирус, која се појави пред нешто повеќе од една година, меѓу другото ја напаѓа и косата.

ВИНОВЕН Е СТРЕСОТ: Имате проблеми со опаѓање на косата и скалпот? Причина може да биде пандемијата, а еве како може да ...

Panacea.mk - 14.01.2021

Вообичеано е во студените зимски месеци луѓето да имаат проблеми со скалпот, но оваа година многумина се борат и со привремено опаѓање на косата, што е последица на пандемијата со коронавирусот.

Што ќе се случи ако не си ја миете косата цела година?

Црнобело - 13.01.2021

Можеби сте забележале дека одвреме-навреме на интернет се појавуваат приказни за луѓе кои решиле да се откажат од шампонот, притоа тврдејќи дека тоа им е најдобрата одлука во животот. Нормално, овие луѓе си ја мијат косата, но наместо шампон, ...

Скриени функции кои не сте ги знаеле: Што можете да направите со шампонот освен да си ја измиете косата?

Студенти - 12.01.2021

Примарната функција на шампонот е за одржување хигиена на косата и темето на главата. Меѓутоа, постојат и некои негови скриени функции за кои сигурно не сте знаеле. Иако постојат мал милиони врсти на шампони, од кои секој има некоја своја функција ...