TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ги запознаваме ретките болести: Фабри болест

Сакам да кажам - 18.02.2020

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и предизвиците со кои се соочуваат ...

Д-р. Кочева во Утрински брифинг: Не ги занемарувајте симптомите на леукемија

Слободен Печат - 18.02.2020

Од 35 до 45 деца годишно заболуваат од малигна болест. Најголемиот број од нив имаат акутна леукемија. Оваа болест не може да се спречи и да се превенира таа се случува ненадејно. Започнува со многу неспецифични симптоми и брзо се препознава, изјави ...

Рани симптоми што може да ви помогнат во откривањето на 10 сериозни болести

Кафе пауза - 17.02.2020

Многу луѓе сè уште не знаат кои се најчестите симптоми на многу болести вклучувајќи ги ракот на кожата, дијабетесот, нарушувањата во исхраната итн. Раната дијагноза може да ви го спаси животот, а во продолжение погледнете го списокот со раните ...

Ги запознаваме ретките болести: Фабри болест

Скопје1 - 18.02.2020

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.

Ги запознаваме ретките болести: Фабри болест

Локално - 18.02.2020

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.

Ги запознаваме ретките болести: Фабри болест

Радио МОФ - 18.02.2020

* Радио МОФ, како дел од кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, во текот на февруари секој ден ќе објавува содржини за 29 ретки дијагнози. Целта на текстовите е да се подигне јавната свест, со цел проблемите и предизвиците со кои се соочуваат ...

Ги запознаваме ретките болести: Фабри болест

Република - 18.02.2020

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и предизвиците со кои се соочуваат ...

Ги запознаваме ретките болести: Фабри болест

OhridNews - 18.02.2020

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.