TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Цената на приклучок на струја од 500 паѓа на 400 евра

Независен - 16.07.2019

„ Во текот на август ќе го одобриме и новиот ценовник, со кој трошокот за стандарден приклучок ќе се намали од 500 на 400 евра и ќе го зголемивме опфатот на стандардни приклучоци, со цел да има поголем број на граѓани кои при приклучувањето на ...

Регулаторна ќе ја одредува крајната цена на водата

Сител - 15.07.2019

Регулаторната комисија ќе бара од први јануари 2021 година да ја утврдува конечната цена на водата во општините и таа да важи една година. Во моментов тоа го прават советите на општините, а РКЕ утврдува најниска и највисока цена.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата и водните тарифи

Канал5 - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините . Цената да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои ...

За 100 евра поевтинува новиот приклучок за струја

Сител - 15.07.2019

Од септември за оваа услуга на Електро -дистрибуција наместо 500, ќе и се плаќа 400 евра. Од РКЕ очекуваат со оваа одлука да се намалат трошоците на инвенститорите на згради. - На нив реално ќе им се намалат трошоците по 100 евра од стан и очекувам ...

Сé уште не е извршен технички прием на зградата во која функционира РКЕ

Независен - 15.07.2019

Фото: Б.Грданоски Зградата во која е сместена Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) и уште шест други институции сé уште нема технички прием иако тие функционираат во неа повеќе од една година, констатира последниот ревизорски извештај за РКЕ.

РКЕ ги реализира сите обврски што произлегуваат од новиот Закон за енергетика

Локално - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

1tv - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Регулаторна сака да ги одземе ингеренциите на локалната самоуправа за одредување на цената на водата

Алсат-М - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика од Владата ќе побара да им ги одземе ингеренциите на општините за формирање на цената на водата за пиење. Оваа институција и сега е дел од процесот, но само во одредување на минимална и максимална цена, а потоа ...

Регулаторна бара да ја определува и конечната цена на водата

Независен - 15.07.2019

Фото: Б. Грданоски Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година. Одлуките би се носеле по примерот на одлуките за цената на ...

Поевтинува новиот приклучок за струја

Скопје инфо - 15.07.2019

Од септември за оваа услуга на Електро -дистрибуција наместо 500, ќе и се плаќа 400 евра. Од РКЕ очекуваат со оваа одлука да се намалат трошоците на инвенститорите на згради. - На нив реално ќе им се намалат трошоците по 100 евра од стан и очекувам ...

Бислимовски: Од 500 на 400 евра ќе се намали тарифата за приклучок на струја

Денешен - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

Локално - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата и водните тарифи

+инфо - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

РКЕ ги реализира сите обврски што произлегуваат од новиот Закон за енергетика

Сител - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

Сител - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата

Press24 - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

РКЕ ги реализира сите обврски што произлегуваат од новиот Закон за енергетика

Канал5 - 15.07.2019

Овие правила се последен документ кој имавме обврска да го донесеме во рок од една година од влегувањето во сила на новиот Закон за енергетика. Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

А1 On - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Бислимовски: И цената за водата ќе се одредува како за струјата

Денешен - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

Ќе поевтини приклучокот за струја – од 500 на 400 евра

+инфо - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа исклучените од системот за парно греење

Канал5 - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата и водните тарифи

1tv - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

РКЕ: Од 500 на 400 евра се намалува трошокот за приклучок на мрежата за струја

Независен - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Регулаторна ги прифати барањата на исклучените од парно

+инфо - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Македонски парадокси: Регулаторна повеќе од една година работи во нерегулирана зграда

Денешен - 15.07.2019

Зградата во која е сместена Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) и уште шест други институции сé уште нема технички прием иако тие функционираат во неа повеќе од една година, констатира последниот ревизорски извештај за РКЕ.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата и водните тарифи

А1 On - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

Фактор - 15.07.2019

Марко Бислимовски, претседателот на Регулаторна комисија за енергетика, очекува во иднина цените на становите во изградба да поевтинат за 100 евра затоа што за таа сума ќе се намали приклучокот на струја со новите регулаторни правила кои се ...

Прифатени најголем дел од барањата на исклучените од системот за парно греење

Р.С.Европа - 15.07.2019

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски денеска изјави дека се прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје.

Сé уште не е извршен технички прием на зградата во која функционира РКЕ

Опсервер - 15.07.2019

Зградата во која е сместена Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) и уште шест други институции сé уште нема технички прием иако тие функционираат во неа повеќе од една година, констатира последниот ревизорски извештај за РКЕ.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата и водните тарифи

Република - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

Од септември поевтин приклучокот за струја

Алсат-М - 15.07.2019

Од септември цената на приклучок на електрична енергија на ново изградени објекти се намалува за 100 евра. Од Регулаторната комисија за енергетика посочија дека во крајна фаза е изработката на новиот ценовник со кој трошокот за стандарден приклучок ...

РКЕ ги реализира сите обврски што произлегуваат од новиот Закон за енергетика

Опсервер - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

Бриф - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

РКЕ бара да ја превземe контролата врз определувањето на цените за водата и водните тарифи

MakPress - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

Цената на приклучокот за струја ќе се намали од 500 на 400 евра

Gostivarpress.mk - 16.07.2019

Трошокот за стандарден приклучок на електрична енергија на дистрибутивната мрежа на ЕВН ќе поевтини за 100 евра. Наместо сегашните 500, ќе чини 400 евра. Според најавите од Регулаторната комисија, новиот ценовник би требало да биде усвоен во август, ...

Од септември приклучокот за електрична енергија ќе се намали од 500 на 400 евра

Вечер - 15.07.2019

Како што информира Бислимовски се очекува во август да се одобри и новиот ценовник со кој трошокот за стандарден приклучок на електрична енергија ќе се намали од 500 на 400 евра. Новата цена за приклучување на дистрибутивната мрежа на ЕВН ќе важи од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

Опсервер - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата

Скопје инфо - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

РКЕ: Во крајна фаза е одобрувањето на мрежните правила за дистрибуција на електрична енергија

MakPress - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за постапување по приговори и разрешување на спорови со чие донесување треба да се исполнат сите обврски што ги има Комисијата што произлегуваат од ...

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

Телма - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

РКЕ бара да определува конечна цена за водата и водните тарифи

Опсервер - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

РКЕ ги реализира сите обврски што произлегуваат од новиот Закон за енергетика

Слободен Печат - 15.07.2019

Овие правила се последен документ кој имавме обврска да го донесеме во рок од една година од влегувањето во сила на новиот Закон за енергетика. Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ги разгледува Правилата за ...

Бислимовски: Прифатени најголем дел од барањата на искучените од парно греење!

Вечер - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Регулаторна бара да ја одредува крајната цена на водата

Нетпрес - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините . Цената да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои ...

Бислимовски: Најголем дел од барањата на исклучените од парно се прифатени

MakPress - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Регулаторна бара да ја одредува крајната цена на водата

Тера - 16.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) бара од 1 јануари 2021 година да определува конечна цена за водата и водните тарифи во општините и таа да важи една година по примерот на одлуките што се носат за цената на електричната енергија кои важат ...

Најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење се прифатени

Скопје инфо - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

Либертас - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Прифатени најголем дел од барањата што ги поднесоа искучените од системот за парно греење

PressingTV - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.

Регулаторнa прифати дел од барањата што ги поднесоа исклученитe од системот за топлинска енергија

Курир - 15.07.2019

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) ги прифати најголем дел од барањата што ги поднесоа граѓаните исклучени од системот за топлинска енергија во Скопје, посочи денеска претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски.